Kompletný adventný kalendár, vianočný trhy na hrade a Alf ako petržalský bezdomovec

14.1.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Na konci minulého roku sme si čas čakania na Vianoce odpočítavali prostredníctvom tzv. Adventného kalendára. Zo všetkých vianočných pesničiek, ktoré sme každý deň uverejňovali aj s číslom zostávajúcim do Štedrého dňa sa vám najviac páčila skladba Najkrajšie Vianoce od skupiny Kollárovci. V decembri vás zaujala aj informácia o tom, že na Bratislavskom hrade opäť budú vianočné trhy či príbeh slávnej televíznej hviezdy, ktorú sme našli v petržalskom lesíku pod stromom.

15. december: VIDEO – Adventný kalendár č.9 – Kollárovci a ich Najkrajšie Vianoce

Zdroj: youtube

​Kapela Kollárovci nahrala pesničku Najkrajšie Vianoce pred vyše dvoma rokmi a za ten čas si videoklip k nej len na Youtube pozrelo viac než 1,8 milióna ľudí. „My existujeme už 20 rokov a na každom z našich ôsmych albumov sa nachádza okrem ľudových piesní aj vlastná tvorba. To bol aj prípad piesne Najkrajšie Vianoce. Keď sme ju vydali, tak bolo okolo nej ticho, teda médiá mlčali, ale ona si cestičku k poslucháčom našla aj bez ich pomoci či podpory a to najmä vďaka internetu, teda konkrétne sociálnym sieťam,“  hovorí manažér skupiny PhDr. Tomáš Kollár, ktorý v nej hrá na husle a spieva. Okrem neho sú jej členmi aj jeho dvaja bratia – Mgr. Marek Kollár (husle a spev), PaedDr. Štefan Kollár (akordeón, saxofón, spev) ako aj Štefan Repka (kontrabas), Július Michal Hudi (cimbal) a Patrik Červenák Dis. art. (bicie nástroje). U čitateľov nášho webu Kollárovci tiež zabodovali a na článok o ich pesničke kliklo takmer 5-tisíc čitateľov, čo z nich urobilo neoficiálnych víťazov súťaže o najpopulárnejšiu vianočnú skladbu Bratislavských novín za rok 2017. 

Kompletný zoznam Adventného kalendára 2017:

Štedrý večer: Tichá noc, svätá noc

  1. Dominika Mirgová – Šťastné a Veselé
  2. IMT Smile – Najkrajšie Vianoce
  3. Rádio Expres a Ego – Vianoce sú zas
  4. Marián Čekovský – Šťastné a Veselé
  5. Miro Jaroš - Vločka
  6. Miro Noga a Štefan Skrúcaný – Vianočný čas
  7. Pavol Habera – List Ježiškovi
  8. Kristína – Vianočná jahoda
  9. Kollárovci – Najkrajšie Vianoce
  10. Karel Gott a Darinka Rolincová – Zvonky štěstí
  11. Smola a Hrušky – Na Vianoce patríme k sebe
  12. Peter Dvorský, Karel Gott, Pavol Habera – Svet lásku má
  13. Marián Kochanský a Miroslav Žbirka – Každý deň budú vraj Vianoce
  14. Peter Nagy a Janko Bocko – Vianoce, Vianoce
  15. Darinka Rolincová – Vtedy sú Vianoce
  16. Michal Chrenko a Dominika Mirgová – Horúce Vianoce
  17. Sima Martausová – Vianočná utópia
  18. Igor Kmeťo mladší a Rebeka Kmeťová – Vianočný song
  19. FUN Rádio Band – Vianočný čas
  20. INEKAFE – Vianoce
  21. Robo Opatovský a Jana Kirschner – Čas sviečok
  22. Marika Gombitová, Ján Lehotský, Vašo Patejdl – Slávnosť úprimných slov
  23. Rastislav Dubovský a jeho hostia – Nádej Vianoc
  24. Tublatanka – Poďme bratia do Betlehema
  25. Michal Dočolomanský a zbor Slniečko – Zima na saniach
  26. Elán - Vianoce
  27. Adam Ďurica a Monika Zázrivcová – Vianocujem
  28. Vidiek – Vianoce ´97

Ľudia rozhodli – vianočné trhy na Bratislavskom hrade budú aj tento rok

O tom, že vianočné trhy na Bratislavskom hrade sa uskutočnila aj vlani rozhodla verejnosť, ktorá sa zapojila do hlasovania na sociálnej sieti. Za 15 dní od spustenia hlasovania prejavilo záujem o udalosť 10-tisíc ľudí.  Advent na Hrade sa konal pod záštitou Národnej rady. Bratislavčania aj návštevníci hlavného mesta, tak mohli zažiť čaro Vianoc v exteriéri dominanty našej metropoly.  Trhy na hrade začali 1. decembra a boli otvorené každý deň až do 17.decembra 2017.

3. december: FOTO – Smutný koniec televíznej hviezdy. Legendárny Alf skončil v Petržalke ako bezdomovec

Zdroj: Crazy Frankenstein.com

​„Videla som v tme, že pod stromom na Kutlíkovej ulici sedí nejaká postava a trochu som sa jej aj zľakla. Na druhý deň ráno som išla opäť okolo Dostihovej drány a vtedy som zistila, že tam nesedí človek, ale plyšový Alf v životnej veľkosti. Hneď som si ho niekoľkokrát na mobil aj odfotografovala,“ napísala pani Jana k fotografiám, ktoré nám včera prišli mailom do redakcie Bratislavských novín. Podľa jej slov je z Alfa petržalský bezdomovec už minimálne dva týždne. A aj keď mu zima nie je, tak je trochu zarážajúce, že niekto pohodí plyšového Alfa len tak do lesa. ​Je toľko možností, kam mohol bývalý majiteľ chlpatého mimozemšťana odložiť, ak mu doma už zavadzal. Najlepšie by ho bolo niekomu darovať. Na druhej strane sa možno Alfa nejakého okoloidúceho uľútostí a vezme si ho k sebe. Najmä, keď ho v tomto adventnom čase nájde sedieť pod ihličnatým stromčekom.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?