Adventný kalendár – deň č.22: Marika Gombitová a jej Slávnosť úprimných slov

2.12.2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Ani sme sa nenazdali a do najkrajších sviatkov roka zostáva už len necelý mesiac. Rozhodli sme sa, že vám čas čakania spríjemníme najpopulárnejšími slovenskými vianočnými skladbami. Každý deň uverejníme minimálne jeden videoklip a zopár zaujímavostí o pesničke. Dnes si pripomenieme Mariku Gombitovú a jej vianočný album Slávnosť úprimných slov, ktorý vyšiel vo vydavateľstve OPUS v roku 1987.

„Áno spomínam si na ten vianočný album Mariky Gombitovej. Bolo na ňom tuším len päť pesničiek a niekoľko hostí ako napríklad Janko Lehotský , Richard Müller či Vašo Patejdl. Práve on k tým skladbám zložil hudbu a ja som sa zase postaral o texty,“ povedal pre Bratislavské noviny textár Kamil Peteraj.

Zdroj: abn

​Pre upresnenie si pripomeňme, že tam bola pesnička Vianočný popevok, ktorú spievala Marika sama, potom skladba To, čo je v nás (s Vašom Patejdlom),  pieseň Prskavky, na ktorú si speváčka prizvala Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a skladby Snehové sypané (Ján Lehotský, Vašo Patejdl a Richard Müller) ako aj titulná pieseň Slávnosť úprimných slov (Ján Lehotský a Vašo Patejdl).  

Ďalšie slovenské vianočné pesničky z nášho adventného kalendára nájdete TU.

(ars, foto: abn, video: youtube)

Páčil sa vám článok?