Bedeker gurmána

V neoslohovej budove Reduty na nároží Námestia Eugena Suchoňa, Mostovej ulice a Námestia Ľudovíta Štúra nedávno otvorili novú modernú reštauráciu. Ide o koncept plzeňského Gambrinusu, ktorý sa po Plzni, Prahe, Chomutove a Otrokoviciach dostal aj do Bratislavy. Nav­štívili sme teda pivovarskú Reštauráciu SRDCOVKA na Mostovej ulici.

Ku Krížnej ulici, keď sa ešte volala Steinerova, neodmysliteľne patrila reštaurácia Stein. Bola to legenda, ktorá však po zmene spoločenských a vlastníckych pomerov neprežila a posledné roky nárožie Krížnej a Blumentálskej ulice ovládli Číňania, presnejšie čínska reštaurácia a s ňou spojené problémy. Na lepšie časy začalo svitať, keď tu Andrea Ena koncom minulého roka otvoril taliansku reštauráciu SAPORI ITALIANI, čo v preklade znamená Talianske chute, ale podnik sa promuje aj jednoducho U TALIANA.

Na Žabotovej ulici, priamo pod Hlavnou stanicou a železničným násypom sme objavili niečo mimoriadne. Pred trištvrte rokom tu odvážne otvorili reštauráciu, ktorá nahradila piváreň najnižšej cenovej skupiny Rio Pub. Dnes je tu MOREE RESTAURANT. Nachádza sa na pešom prepojení Hlavnej stanice so Žabotovou ulicou.

Dlhé roky bolo dominantou parteru Manderláku v dolnej časti Námestia SNP legendárne mäsiarstvo. Pred niekoľkými rokmi ho nahradil kebab, pre ktorý bol zrejme priestor spájajúci dve fasády príliš veľký. Pred niekoľkými týždňami sa priestor zo strany Starej tržnice osamostatnil a vznikla reštaurácia Manderlák .


Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Bratislavských novín.