VIDEO: Adventný kalendár – deň č. 18: Igor Kmeťo mladší a dcérou Rebeccou a ich Vianočný song

6.12.2017

Zdroj: Youtube

Páčil sa vám článok?

Do najkrajších sviatkov roka zostávajú necelé tri týždne a my sme sa rozhodli skrátiť vám čas čakania najpopulárnejšími slovenskými vianočnými skladbami. Každý deň zverejníme aspoň jeden videoklip. Dnes so pripomenieme Vianočný song, ktorý vznikol v roku 2011 a je spoločným dielom známej hudobníckej rodiny Kmeťovcov.

Základný hudobný motív zložil v roku 2011 Patrik Kmeťo a spevácke party sa podelil Igor Kmeťo mladší a s jeho vtedy len 8-ročnou dcérou Rebeccou.  „Podľa mňa ide o jednu z najkrajších vianočných melódii vôbec,“ povedal pre Bratislavské noviny Igor Kmeťo senior, pričom dodal, že to vôbec nevraví preto, lebo ju naspievali jeho syn a vnučka.  „Len škoda, že sa jej viac nechytili rádiá, ale však všetci vieme, aká je v nich momentálne, teda presnejšie už niekoľko rokov situácia,“ dodal. Jeho syn mal spočiatku problém presvedčiť svoju dcéru, aby spolu s ním skladbu nacvičila. „Hanbila sa predo mnou spievať, ale keď sme vošli do nahrávacieho štúdia, tak z nej akákoľvek tréma opadla a zrazu jej to šlo úplne ľahko a prirodzene,“ spomína mladý Igor.

Pohodu vidno aj v klipe, ktorý nakrúcali v nahrávacom štúdiu a centre Bratislavy: 

O rok neskôr ku skladbe nakrútili Kmeťovci aj videoklip, ktorý sa odohráva počas adventu v centre nášho hlavného mesta a účinkujú v ňom väčšinou jeho známi či kamarátky Rebeccy z tanečného klubu Lady Mel a ich rodičia. Vianočný song sa napokon stal celkom populárnou skladbou a v predvianočnom čase ju Igor Kmeťo občas zaradí aj do svojho koncertného repertoáru. Urobil tak aj c decembri 2015 v rámci Ja som Funky Tour X-Mas edition, z čoho existuje aj videozáznam: „Vtedy mala moja dcéra tuším už 12 rokov. Sprevádzala nás okrem živej kapely ešte aj formácia BL Gospel, ktorá vystupuje najmä  V Rakúsku,“ dodal populárny spevák.

Vianočný song naživo vo vypredanej bratislavskej Hant aréne - december 2015:

Ďalšie slovenské vianočné pesničky z nášho adventného kalendára nájdete TU.

(ars, foto a video: youtube)

Páčil sa vám článok?