VIDEO: Adventný kalendár – deň č. 14: Peter Nagy a Janko Bocko - Vianoce, Vianoce

10.12.2017

Zdroj: youtube

Páčil sa vám článok?

Presne za dva týždne budú najkrajšie sviatky roka. A my si čas čakania každý deň spríjemňujeme videoklipmi najpopulárnejších vianočných pesničiek. Dnes to bude dueto Petra Nagya a detského speváka Janka Bocka, ktorí v roku 1991 spoločne nahrali skladbu Vianoce, Vianoce.

Ako sa spojili cesty Petra Nagya s Jankom Bockom? „Bolo to v časoch, keď vznikali projekty Peter Nagy a deti. Tuším, že cez televíznu reláciu Lastovička bol vyhlásený konkurz na detských interpretov na tento album. Mama tam poslala kazetu s nahrávkou môjho spevu a potom ma pozvali do DK Ružinov, kde som sa postavil na pódium, zaspieval a postúpil do užšieho výberu. Veľmi som sa tešil, že si ma Peter Nagy napokon vybral. Najskôr sme spolu nahrávali pesničku Vreckový duch a o rok neskôr aj Vianoce, Vianoce. Mal som vtedy 12 rokov, teda bol tesne pred mutáciou,“ povedal pre Bratislavské noviny Ján Bocko, ktorého sa nám podarilo v našom hlavnom meste vypátrať.

A ako vidíte aj na obrázku, tak to nebolo jednoduché, lebo sa vizuálne za tie roky trochu zmenil... 

Zdroj: Facebook

Niektorí ľudia by si pri počúvaní nahrávky tejto piesne mylne mohli myslieť, že ju Peter Nagy naspieval s nejakým dievčatkom, lebo ten tenký detský hlas tomu nasvedčoval.

 „V čase, keď platňu, respektíve kazetu vydali, tak všetci vedeli, že ide o chlapca, keďže to na obale bolo napísané. Dosť som si v puberte pre tie pesničky aj vytrpel, keď na mňa v škole ukazovali prstom, lebo inak mi asi niektorí rovesníci nevedeli vyjadriť svoju priazeň. Ale dnes už mám tú vianočnú pesničku celkom rád. Dosť často ju spievajú aj na rôznych adventných koncertoch a školských besiedkach, čomu môžem byť len rád,“ hovorí dnes 38-ročný muž, ktorý dlhší čas pôsobil v Bratislavskom chlapčenskom zbore a hudbe sa venuje aj v súčasnosti. Má aj  dve malé dcéry, ktoré sa vydali v jeho stopách a takisto spievajú. „Jedna z nich už nahrávala aj s Mirom Jarošom, tak hádam aj ona bude mať na čo v dospelosti spomínať,“ so smiechom dodáva Ján Bocko, ktorý bol ešte v deväťdesiatych rokoch minulého storočia s Petrom Nagyom v kontakte, ale v tomto storočí sa zatiaľ ešte nevideli...

Naposledy spieval Peter Nagy v televízii spomínanú pesničku spoločne so Zuzanou Smatanovou v roku 2011 v programe Legendy popu na RTVS: 

Aj deti zo ZUŠ-ky v Novom Meste nad Váhom skladbu celkom pekne zvládli:

(ars, foto: fb, video: youtube)    

Páčil sa vám článok?