Adventný kalendár – deň č. 19: FUN Rádio Band – Vianočný čas

5.12.2017
0

Zdroj: FUN Rádio

Páčil sa vám článok?

Do najkrajších sviatkov roka zostávajú necelé tri týždne a my sme sa rozhodli skrátiť vám čas čakania najpopulárnejšími slovenskými vianočnými skladbami. Každý deň zverejníme aspoň jeden videoklip a dnes si pripomenieme skladbu Vianočný čas. Vznikla v roku 2015 v štúdiu FUN Rádia, spieva v nej množstvo vychytených slovenských interpretov a v klipe účinkujú moderátori a deti.

Vo FUN rádiu v roku 2015 stavili na cover jednej z najslávnejších spoločných vianočných piesní sveta a to skladbu Do They Know it´s x-mas od formácie Band Aid. Tá sa dala dokopy až dvakrát v novodobej histórii populárnej hudby, aby túto pesničku naspievala a nakrútila k nej aj videoklip. Prvýkrát v roku 1984 sa do projektu Boba Geldofa a Midge Ura (Ultrafox) zapojili také hviezdy ako boli Phil Collins (Genesis), Steve Norman, John Taylor a Simon Le Bon (Duran Duran), Paul Young, Bono (U2), George Michael (Wham) Sting (The Police), Boy George, David Bowie a Paul McCartney. Výťažok s ich pesničky putoval na pomoc Etópii, ktorú vtedy trápil hladomor. O 30 rokov neskôr, teda v roku 2014 sa spojili súčasní hviezdni interpreti opäť, aby túto skladbu nahrali znova. Nechýbali pri tom Bono, Seal, Ed Sheeren, Sinead O´Connor a mnohí ďalší.

Na Slovensku sa spojili naši najlepší speváci v roku 2015 a takisto pesničku so slovenským názvom a textom spojili s charitou, konkrétne výťažok z nej mal podporiť zbierku pre deti v nemocniciach. Nahrávania sa napokon zúčastnili: Marián Čekovský, Celeste Buckingham, Peter Cmorik, Robo Opatovský, Mária Čírová, Katarína Knechtová, Miko Hladký (Gladiátor), Adam Ďurica, Dara Rolins, Kuly (Desmod), Dominika Mirgová, Zuzana Smatanová, Miro Jaroš, Petko (Polemic), skupina Le Payaco a Marcel Buntaj a vznikla relatívne pohodová slovenská verzia tejto celosvetovo známej vianočnej pesničky. Kým prvá polovica klipu ukazuje zábery z nahrávacieho štúdia, tak druhá polovica vznikla v exteriéroch - zimnej krajinke a zahralo si v nej aj niekoľko moderátorských tvárí FUN Rádia ako napríklad Didiana, Marcel a Junior či Sajfa. Úplne na záver uvidíte aj malú paródiu na notoricky známu vianočnú reklamu na kofolu.

Čekovský: Je lásky čas, ten ktorý v nás bdie.
Buckingham: Vianočný čas, keď srdce v nádeji tu ži a vie
Cmorík: Že svet ten prázdny nie je, že v ňom úsmev možno dať
Opatovský: Keď sa stretnú naše ruky cez Vianočný čas
Čírová: A povedz čo chceš, pre tých ktorých miluješ
Knechtová: Cez Vianočný čas je zázrak možný je na dosah
Hladký: Svet sa díva oknom z očí leží v strede v niekde v nás
(skupina Gladiátor) 
Ďurica: Lepší výhľad včas Vianočný túži v každom lásku nájsť
Rolins: Zvony bijú proti noci, privolávať teba chcú
Knechtová: Dotýkať sa hudbou nočných radostných sŕdc
Kuly: Spievam pieseň strážim svoj sen dnes neskončím 

Mirgová: Tú pieseň poznáš viem to cítim tu v nás 
Smatanová: Povedz prečo treba čakať, kým zažnú svetlá hviezd
Rolins, Kuly: Chcem ti lásku dnes aj zajtra z neba zniesť
Chcem ti lásku dnes aj zajtra zniesť

Refrén: Nech ten čas je každý deň v nás
Vianočný čas každý deň v nás

Skontrolujte pri istotu či to zaspievali v súlade s textom: 


Ďalšie slovenské vianočné pesničky z nášho adventného kalendára nájdete TU.

(ars, foto: FUN Rádio, video: youtube)

Páčil sa vám článok?