VIDEO: Adventný kalendár č. 3 – Rádio Expres feat. Ego & Robert Burian - Vianoce sú zas

21.12.2017

Zdroj: Rádio Expres

Páčil sa vám článok?

Do najkrajších sviatkov roka zostávajú už len 3 dni. My si čas čakania na Štedrý deň spríjemňujeme videoklipmi najpopulárnejších vianočných pesničiek. Dnes si priblížime ako vznikla vianočná verzia hitu Žijeme len raz od Ega a Roberta Buriana v rádiu Expres.

V lete 2012 bola skladba Žijeme len raz od Ega a Roberta Buriana veľkým hitom a preto sa v rádiu Expres rozhodli, že ju dajú do vianočného „šatu“. O nový text sa postaralo kvarteto Rasťo Bečaver, Juraj Sabo, Robert Vigaš a Ozo Guttler a príležitosť zaspievať si dostali viacerí moderátori rádia ako napríklad Ivan Binďo Bindas, Andrej Wallner, Monika Zázrivcová, Martina Žikavská alebo Miša Vrábová. „Ešte tam boli Katka, Zuzka a obaja Ďurovia z Hemendexu,“ spomína bývalý moderátor Expresu Andrej Wallner. „Bolo to všetko také spontánne. Chceli sme, aby sa ten veľký letný hit dostal do povedomia aj v zime. Text aj aranžmány vznikli priamo v rádiu, kde sa skladba Vianoce sú zas nielen nahrávala, ale sa k nej nakrúcal aj videoklip. Ten bol dobrý hlavne na to, aby naši poslucháči mohli vidieť aj tváre ľudí, ktorých dovtedy poznali skôr po hlase. A určite ocenili aj autentické prostredie rádia, kde sa tiež každý nedostane,“ hovorí Wallner a pokračuje: „Bolo dosť náročné, aby sme si v tej predvianočnej hektike všetci našli čas a stretli sa, takže niektoré kolegyne prišli na nakrúcanie aj so psom či dieťaťom, lebo im ich v tej chvíli nemal kto postrážiť. Ale myslím, že sa tá pesnička aj s klipom celkom podarila. Je v tom zachytený duch rádia Expres.“  

Andrej si spomína, že poslucháči v tom čase vo veľkom do rádia písali a dožadovali sa, aby im na Exprese skladbu Vianoce sú zas zahrali a neskôr si ju vo veľkom púšťali aj na Youtube. Ku dnešnému dňu si pesničku pozreli 4 milióny ľudí, teda obrazne povedané ju už videli všetci Slováci nad 15 rokov.  A tí pozornejší si možno všimli aj samotného rapera Ega, ktorý sa v klipe tiež na pár sekúnd objaví. „Aj pri nakrúcaní klipu bolo veselo. A museli sme simulovať spev veľa krát, kým sa urobili všetky potrebné zábery, pretože raz niekto zabudol otvárať ústa alebo ich mal otvorené až priveľmi, prípadne ho nebolo dobre vidieť. Aj dnes si pri pozretí toho klipu veľmi rád zaspomínam na to obdobie i všetkých kolegov, s ktorými som v Exprese robil,“ dodal Andrej Wallner, ktorého dnes poslucháči registrujú ako moderátora pásma Dobré ráno v Slovenskom rozhlase.  

(ars, foto: expres, video: youtube)

Páčil sa vám článok?