SILVESTER: Tu sú vaše najvtipnejšie a najtrefnejšie facebookové komentáre našich článkov z roku 2018!

31.12.2018

Zdroj: FB Bratislavské noviny

Páčil sa vám článok?

Keďže je dnes Silvester, tak vám ponúkame výber toho najlepšieho, čo sa objavilo počas roka na Facebooku v diskusiách pod odkazmi na naše články. Priznáme sa, že ste nás neraz svojimi reakciami dobre pobavili. Tak sa hádam teraz zasmejeme spolu...

Január 2018:

VIDEO: Chcete mať z vašej dcéry či vnučky Bambuľku? Ján Ďurovčík hľadá detskú postavu do svojho nového muzikálu...

A je to tu! Aj keď sa o pokračovaní kultového seriálu Bambuľkine dobrodružstvá hovorí už roky, tak konečne sme o krok bližšie k tomu, aby sme videli nové naštudovanie tejto rozprávky. Nepôjde však o televízny projekt, ale muzikál, ktorého režisérom bude Ján Ďurovčík. Ten bude novú predstaviteľku Bambuľky hľadať počas tohto víkendu na konkurze v bratislavskom Istropolise. Prihlásených je zatiaľ 600 detí, ale šancu má ešte stále aj to vaše, hoci to má jeden háčik...

Samuel: Pocisková odrástla, tak hľadá novú násťročnú?

Martina: Násť? Má mať 6 maximálne 9 rokov, ale vyzerať na šesť.

Helenka: Prestaňte trepať. Pocisková nemala šesť. Čo vám leží v žalúdku? Tento človek je pracovitý a uspešný vďaka svojmu talentu.

Február 2018:

Mário: Obyvatelia by sa mali vyjadriť, ale obyvateľ väčšinou nevie, čo sa hodí. Zbytok nechať na profesionálnu urbanistickú štúdiu, resp. vyhlásiť súťaž na riešenie. Určite by tam veľa ľudí chcelo desaťprúdovú diaľnicu a zároveň tichý detský a psičkársky park.

Anoushka: Chýba divadlo, zimný štadión...

Miňo: Zimný štadión už je – v Ovsišti.

Patrícia: A divadlo máme v Zrkadlovom háji...

Martina: Aj divadlo Aréna.

Marec 2018:

VIDEO: Spevák Pavol Hammel vysvetľuje, prečo vystúpil na „smeráckych“ oslavách MDŽ v NTC

V bratislavskom Národnom tenisovom centre sa včera konali oslavy MDŽ, ktoré organizovala vládna strana SMER-SD. Uskutočnili sa v čase, keď celá krajina smúti za dvoma mladými ľuďmi – novinárom Jánom Kuciakom a jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou, ktorí boli minulý týždeň surovo zavraždení. Na hlavy účinkujúcich umelcov sa zosypala vlna výčitiek za to, že sa podujatia zúčastnili. Bratislavské noviny sa spojili so spevákom Pavlom Hammelom, ktorý nám objasnil svoj postoj.

Pavol: Fúzatá, netalentovaná rajda, ktorá sa rada predkloní za akýkoľvek mrzký peniaz. Proste medulienka...

Vlado: Táranie, smutné a alibistické - tragédia, ktorá  zasiahne štát a jeho okolie a šašovia pokračujú ... Reálne mal byť vyhlásený štátny smútok a zrušené všetky komunistické mecheche. Tak to robia slušní ľudia, ktorí nesú v sebe aspoň kúsoček odkazu vlastných predkov.

Jakub: no Pavlik to poňal čisto biznisovo, presne vie, kde je jeho miesto v súčasnosti, keďže jeho aktuálne publikum je volebná základňa Smeru.

Apríl 2018: Na facebooku sme zverejnili video, na ktorom vidno aj nebezpečný pád ženy.

Jana: Do konca rekonštrukcie podchodu navrhujem vybudovať vodné priekopy a zorganizovať na Trnavskom aspoň jeden Spartan race.

Zuzana: Klasika dlhé roky. A keď som si dovolila zatrúbiť, tak mi dedko treskol palicou po kapote.

Róbert: Na tomto mieste by mohol Red Bull rozdať dôchodcom prilby a štartovné čísla a zorganizovať RedBull adrenalin series.

Viktória: Preto tade idem autom pomaly s okom dravca. Hlavne staré babky a dedkovia si myslia, že sú nesmrteľní.

Peter: Tam už pomôže jedine karbobrúska.

Andrej: Za niektoré názory by sa nemuseli hanbiť ani inkvizítori. Fantázia!

Máj 2018:

Mária: Až dve?????? Tak to nebudú slovenské...

Andrej: Dve asi slovenské nebudú, toľko by naraz našich nevzlietlo...

Dominika: U nás kolegovci, že hm tieto letia, to nebudú slovenské!

Matej: Ľudí strašia iné veci každý deň, stíhačky sú tá posledná vec.

Jún 2018:

VIDEO: Župan Juraj Droba vymenil luxusnú audinu za skúter - prečo sa na úrade zbavuje služobných áut?

AKTUALIZOVANÉ - Bratislavský samosprávny kraj pod vedením súčasného župana Juraja Drobu sa snaží šetriť, kde sa dá so zámerom, aby boli peniaze na dôležité a zmysluplné veci. Pätiny služobných vozidiel sa už zbavila a najnovšie sa rozhodli, že ani luxusnú audinu predseda BSK nepotrebuje a preto ju župa chce ponúknuť prípadným záujemcom vo verejnej dražbe.

Pavel: Chudákovi čo mu ostávalo? Len moped. Však moped je dobrý dopravný prostriedok. Síce je to trocha horšie v daždi. Väčšinou vodič zmokne, čo sa dá robiť, život je ťažký...

Tomáš: A kvitujem, Juraj, že na skromnej 50cc beháš, nie ako ja papaláš na 125 lx i.e.

Pali: Klobúk dole Juraj! A každý, kto Ťa pozná, vie, že za alternatívne spôsoby dopravy si bojoval dávno pred županstvom.

Júl 2018:

Hana: Neviem, z akého dôvodu niekoho nazývať aktivistom v prípade, že jeho cieľom nie je pomáhať, ale škodiť.

Erik: Pod tradičnou rodinou dúfam, že myslíte slovanskú kolektívnu rodinu, s mnohoženstvom a kolektívnym vlastníctvom žien rodom? Lebo o tú nás pripravili írski a škótski a neskôr ešte dvaja grécki imigranti (ktorých istý Sveťo za vnášanie rozvratu radšej vyhnal do Bulharska).

Augustín: Kto v tejto republike robí, keď všetci pochodujú? Ešte mi tu chýba klub nespravodlivo plešatých, inak už tu bolo kadečo.

Vladimír: K piatim synom keby mu boh nadelil aj trochu tolerancie, žilo by sa mu podstatne lepšie. Čo ak ju bude potrebovať pri inej orientácii svojho dieťaťa?

August 2018:

Dudley: Ja by som zakázal všetko. V ideálnom prípade by tam potom bol zakázaný aj vstup a bolo by po probléme. Tu sa všetko rieši zákazmi. Najskôr zakážu fajčiť, potom zakážu nosiť červené plavky, lebo to je agresívna farba, potom zakážu jesť, lebo ten smrad cigánskej obťažuje vegetariánov, potom vstup mužom, lebo veď feministky neostanú pozadu... Sa spamätajte!

Lukáš: Mne zasa vadia jej škriekajúce deti. Myslím, že to je omnoho väčšie obťažovanie okolia ako cigareta na voľnom, neuzatvorenom priestranstve.

Lucka: V meste Slovnaft, dieselových áut s vymontovaným filtrom pevných častíc až až a niekomu vadí, ak 20 m od neho niekto fajčí...

Martin: Treba fajčiť... zdravo!

Andrea: Alebo rozdeliť kúpalisko na fajčiarsku a nefajčiarsku zónu. Ako sa toto dá riešiť? Mne skôr vadí, keď niekto špiní do vody ako trocha dymu.

September 2018:

Adrián: A ľudia, čo si poctivo platia MHD a nemajú vodičáky? Čo dostanú oni?

Jozef: Mesačne miniem cestovaním autom 1 celú nádrž (65€).  Mesačný predplatný lístok stojí 45€ pre moju trasu.  Pre rozdiel 20 € sa mi neoplatí nechať auto doma, pretože v aute môžem sedieť, som v klimatizovanom priestore a rýchlejšie sa dopravím do práce/domov .

Maťo: Ale vlaky do toho nezapočítali hlavne, že máme integrovanú dopravu.

Peter: Je to tak aj s vodičákom od motorky ? Na auto zatiaľ neprišiel rad

Oliver: Aj v Chorvátsku to platí?

Október 2018:

Matej: Pred pár dňami som sa nevedel prestať smiať / plakať. Spomínalo sa slovo revitalizácia a ako to býva zvykom, ako prvé vysekali zeleň - kríky. Vždy, keď vidím slovo "revitalizácia" tak treba byť na pozore, lebo takmer vždy to znamená likvidáciu zelene.

Mária: Ja som tade náhodou v tom čase išla, bola pri tom aj skupinka "kravaťákov". Keď som sa naštvane pýtala, že prečo tu všetku zeleň ničia?! Odpovedali mi úplne, že exaktne: Viete, aký "bordel" tam bol.....???? Kvôli bordelu, špine, ktorú mal niekto, celé roky čistiť, starať sa a nerobil to, tak to jednoducho vyrúbu... Mestskí policajti mali odtiaľ bezdomovcov vyháňať!!! Zničiť....to je východisko. To je zmýšľanie našich kravaťákov...

Peter: IvoN asfaltoval?

November 2018:

Roman: Posledné, čo Čumil počul: "Diiig more, železo"!

Dodo: Čumil po včerajšej diskusnej relácii o 5minút 12 na STV1 to už nevydržal, vyliezol a hodil sa na plávanie... začal podnikať, je z neho kapitalista.

Lojzo: Čumil s Napoleonským vojakom si povedali, že v tejto diere to za nič nestojí a emigrovali do Kuvajtu.

Pavol: Ten pocit, keď už aj Čumil sa na to vysral a emigroval odtiaľto.

Andrej: Čumil teraz stráži papuče mestskej polície...

Zdroj: FB Bratislavské noviny

December 2018:

Jaro: Dnes to s tými bratislavskými reštauráciami ide dolu vodou...

Michal: Keď si predstavím poriečne oddelenie ako bezmocne pláva okolo tou jednou loďkou a nevie, čo má robiť... Ich tempo je vražedné... ich revírom je vianočný Dunaj. Kapor 11.

Adrián: Rýchlo si treba rezervovať stôl, kým majú voľné a robia vyhliadkové plavby.

Karol: A tak sa zo skrytého lokálneho pokladu razom stala celoslovenská atrakcia. Super...  A už nikdy nenájdete voľný stôl...

(ars, foto a video: FB Bratislavské noviny)

Páčil sa vám článok?