VIDEO: Pontón známej reštaurácie pri Eurovei sa odtrhol a pláva dolu Dunajom

25.12.2018
0
Knajpa v Dunaji

Zdroj: TV JOJ

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V Bratislave sa na Dunaji odtrhol pontón s reštauráciou, ktorú unášal prúd. Následne sa začal potápať.

Na pontóne pri nákupnom centre Eurovea, ktorý sa odtrhol, sa nachádzala reštaurácia Knajpa.  

Udalosť nám potvrdila aj bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková s tým, že situáciu sa zatiaľ snažia riešiť policajti z poriečneho oddelenia. Tí majú pochopiteľne k dispozícii vlastnú  loď.

Ako pre bratislavskenoviny.sk prezradila hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová, pontón bol naposledy v oblasti Jarovského ramena, kde sa už potápa. "Bratislavskí hasiči od pol desiatej zasahujú na Dunaji, kde sa odtrhol plávajúci pontón - Knajpa. Pontón bol dislokovaný medzi Euroveou a mostom Apollo. Momentálne ho prúd vody unáša, pričom by sa mal nachádzať na úrovni Jarovského ramena. Odtrhnutý pontón už narazil do odstavených plavidiel a rozlomil sa na dve časti, pričom ďalšie menšie časti z neho odpadávajú. Hasiči sa v spolupráci s Dopravným úradom a poriečnym oddelením polície snažia plávajúce časti pontónu ukotviť. Pri udalosti zasahuje 15 hasičov s dvoma člnmi," povedala nám Farkasová.

Po druhej popoludní už Farkasová informovala, že hasičom sa pontón podarilo ukotviť. "Hasičom sa po niekoľkých hodinách podarilo ukotviť odtrhnutý pontón, ktorý sa plavil po prúde Dunaja od mosta Apollo až po úroveň Jarovského ramena. Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov. Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jarovského ramena, " uviedla pre banoviny.sk. 

Zavolali sme aj na mobilné číslo reštaurácie Knajpa, či nám o situácii vedia povedať viac, no po položení otázky buď zložili telefón alebo sa spojenie prerušilo. 

Potápajúca sa reštaurácia Knajpa v Dunaji:

Zdroj: HaZZ

Zdroj: TV JOJ

Ako o prípade bližšie informovali policajti, o pontón bola pôvodne priviazaná aj luxusná jachta, ktorá sa po nárazoch oddelila. "Emil Krta, Slavomír Hirák a Anton Sajka z poriečneho oddelenia mali rušný 1. sviatok vianočný. Najprv zasahovali v prípade odtrhnutia pontónu s reštauráciou, ku ktorej bola pripevnená aj luxusná jachta. Tento komplex sa odtrhol z lokality Mosta Apollo, pravdepodobne pre zvýšení hladinu Dunaja a následné nánosy dreva, ktoré ho strhli. Jachta sa od pontónu po nárazoch do iných ukotvených lodí odtrhla. Policajti spoločne s dvoma majiteľmi vyrazili na služobnom člne a úspešne stabilizovali jachtu. Môžete si vedieť predstaviť radosť jej majiteľa, keďže naozaj luxusný stroj sa tak poškodil iba minimálne. Pontón s reštauráciou bol vytlačený tlačiacami loďami na pevnú pôdu. Krátko po tomto prípade sa na hlavnom toku uvoľnil ukotvený rumunský kontajner plný železa. Tento kolos reálne ohrozil novú výstavbu pilierov obchvatu pri Rusovciach, kde sú hausbóty. Policajti spoločne s tlačiaciami loďami opäť zasiahli. V oboch prípadoch zasahovali aj hasiči," uviedla polícia.

Pontón poškodený nárazmi:

Zdroj: HaZZ

Policajné video v nezostrihanej podobe, na jeho konci je vidieť kontajner, zvyšok je o prvom prípade - teda pontóne reštaurácie Snajpa:

Mostík odtrhnutého pontónu:

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

​Mostík odtrhnutého pontónu:

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Video potápajúceho sa pontónu reštaurácie Knajpa v Dunaji (TV JOJ):

Reštaurácia Knajpa ešte pred odtrhnutím:

Zdroj: FB Knajpa na Dunaji

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie