VIDEO: Župan Juraj Droba vymenil luxusnú audinu za skúter - prečo sa na úrade zbavuje služobných áut?

28.5.2018

Zdroj: Facebook BSK

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ - Bratislavský samosprávny kraj pod vedením súčasného župana Juraja Drobu sa snaží šetriť, kde sa dá so zámerom, aby boli peniaze na dôležité a zmysluplné veci. Pätiny služobných vozidiel sa už zbavila a najnovšie sa rozhodli, že ani luxusnú audinu predseda BSK nepotrebuje a preto ju župa chce ponúknuť prípadným záujemcom vo verejnej dražbe.

Juraj Droba k najnovšiemu zámeru bratislavskej župy zbaviť sa služobných vozidiel, vrátane luxusnej audiny, ktorú pravdepodobne používal jeho predchodca Pavol Frešo, nakrútil aj video, ktoré zverejnil na sociálnej sieti:

Zo zverejnených informácií je zrejmé, že luxusná audina A8 pôjde do verejnej dražby a župan bude používať ako služobné vozidlo Škoda Superb, ktoré by mohlo mať v meste spotrebu od 10 do 12 litrov, teda asi o 8 litrov menšiu než spomínaný "benzínožrút". Juraj Droba vo videu zároveň tvrdí, že mu na presuny po Bratislave stačí aj bicykel či skúter, ktorý vidno aj v predchádzajúcom videu.

Bratislavská župa verejnú súťaž vyhlásila 22. mája 2018 a vyvolávacia suma na osobný automobil Audi A8 L je 12 490 eur. Záujemcovia sa do nej môžu zapojiť do 8. júna 2018 do 12:00 hodiny. Podmienky verejnej súťaže ako aj všetky informácie nájdete na stránke Bratislavského samosprávneho kraja na tomto linku: http://www.bratislavskykraj.sk/docDetail.aspx?docid=10074738

 

Zdroj: BSK

​Predmetom elektronickej aukcie je toto osobné motorové vozidlo značky Audi, čiernej perleťovej farby, model A8 Long 4,2 L V8 quattro 350k 6-TTR, objemový kód modelu: 4E80FL, výkon kW/k: 257/350, benzín. Rok výroby 2008 a počet najazdených kilometrov je 170 278. "Verím, že novému majiteľovi ešte dobre poslúži," povedal na margo dražby Juraj Droba. Podľa jeho slov by si chcel Bratislavský samosprávny kraj v dohľadnom čase zabezpečiť prostredníctvom verejnej súťaže na začiatok pre potreby úradu aj jeden elektromobil...

(ars, foto a video: Facebook BSK)

Páčil sa vám článok?