V deň pochodu Dúhový Pride opäť organizuje svoju akciu aj kresťanský aktivista Chromík

28.6.2018
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Známi kresťanskí aktivisti Anton Chromík (na foto vpravo) a Marek Nikolov (na foto vľavo) i tento rok organizujú pochod Hrdí na rodinu. Opäť sa bude konať presne v deň pochodu sexuálnych menšín Dúhový Pride, no podľa Chromíka s touto akciou to nesúvisí.

Pochod Hrdí na rodinu sa bude konať 14. júla o 14.30 h. Oproti predchádzajúcim ročníkom ho však čaká výrazná zmena. "Naši neprajníci nám vyautovali trasu, po ktorej chodievame každý rok. Preto sa tento rok stretneme pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí a budeme pochodovať smerom na Námestie slobody pred Úrad vlády," informovali jeho organizátori. 

"Očakávam približne rovnakú alebo o trocha vyššiu účasť ako minulý rok," prezradil pre Bratislavské noviny Chromík. Účastníci pochodu opäť uvítajú, ak si ľudia prinesú červené tričká. Plánujú vytvoriť živú reťaz a spievať pesničky pre deti. 

Hoci sa akcia Hrdí na rodinu koná i tento rok práve v deň Dúhového pochodu (viac info nájdete TU), podľa Chromíka s akciou LGBTI komunity nijako nesúvisí.  „Otcovia musia počuť, že sú v rodine nenahraditeľní, maminy musia počuť, že sú v rodine nenahraditeľné. Naším cieľom je povzbudiť všetkých otcov, aby vedeli, že sú pre svoje deti tým najcennejším darom. A taktiež chceme povzbudiť maminy, deti nemajú nič cennejšie. Táto pravda platí každý deň, či prší alebo je pekne, teda aj dnes,“ povedal v minulosti pre bratislavskenoviny.sk k tejto téme otec piatich synov Chromík.

(ms)

Páčil sa vám článok?