Tieto články ste čítali najviac (prvý diel): Vražda Jána Kuciaka, nová pesnička Joža Ráža či konflikt dvoch vodičov

27.12.2018
0
Najčítanejšie články

Zdroj: brn

Páčil sa vám článok?

Čítanosť webu banoviny.sk počas uplynulého roka výrazne narastala. Pripravili sme pre vás prehľad článkov, ktoré vás počas uplynulého roka zaujali najviac. V prvom dieli prinášame články za mesiace január až marec 2018.

Pokiaľ ide o piaty najčítanejší článok v prvom štvrťroku 2018, boli by sme najradšej, keby nikdy nemusel existovať. Informoval totiž o vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, teda udalosti, ktorá zmenila celé Slovensko.

Vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenky otriasla celým Slovenskom – ľudia v Bratislave sa chystajú do ulíc!

Doslova všetkých občanov na Slovensku dnes šokovala správa o vražde investigatívneho 27-ročného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Mladú dvojicu našli v nedeľu večer zastrelenú v ich dome vo Veľkej Mači (okres Galanta). Verejnosť je tragickým prípadom natoľko otrasená, že viacero ľudí je odhodlaných vyjsť protestovať do ulíc!

​Štvrtý najčítanejší článok aj nás trocha svojím úspechom prekvapil. Venoval sa faktom, pokiaľ ide o väznicu v Justičáku. Teda akú má históriu, čo sa skrýva za jej múrmi, koľko tu žije ľudí a podobne. No všimli sme si, že čitateľov zaujala i fotografia. Pohľad na Justičák zhora je naozaj nezvyčajný a mnohých až šokovalo, o aký rozsiahly komplex  ide.

Tretí najčítanejší článok sa týkal témy, ktorou nežili iba Bratislavčania, ale doslova celá Európa. Teda zrušenie striedania zimného a letného času. My sme k téme oslovili viaceré známe tváre, aby vyjadrili svoj názor.

​Druhý najčítanejší článok vznikol vďaka umeleckému počinu Joža Ráža. Ten totiž pomerne nenápadne naspieval pesničku Johny Paštekár, v ktorej si uťahuje z cezpoľných obyvateľov Bratislavy. Bratislavské noviny si ju však všimli a o rozruch bolo postarané. Táto téma často vzbudzuje vášne a spôsob, akým sa jej chopil Jožo Ráž, emócie zdvihla teda naozaj poriadne. Spevák mnohých ľudí dokonca pobúril. V skutočnosti však nešlo o projekt Joža Ráža ani Elánu, interpret len hosťoval v pesničke kapely Kustom Kompany Band.

VIDEO: Jožo Ráž si v novej pesničke Johny Paštekár doberá „cépečkárov“, ktorí sa tlačia do „Blavy"

Líder skupiny Elán - spevák Jožo Ráž je povestný tým, že si servítku pred ústa nedáva a otvorene prezentuje svoje, niekedy aj dosť kontroverzné názory. V najnovšej pesničke Johny Paštekár si bratislavský rodák zobral na mušku všetkých tých, ktorí nepochádzajú z nášho hlavného mesta, ale chodia robiť veľkú kariéru do „Blavy". Skladba sa už šíri na sociálnych sieťach a reakcie slovenskej verejnosti sú na ňu veľmi rôznorodé.

​No a čo ste čítali v prvom štvrťroku najviac? Jednotkou sa stal konflikt dvoch vodičov auta Mercedes, ktorí sa stretli v úzkej uličke v Slávičom údolí. Jedným z aktérov konfliktu bol spevák Milan Špaňo, ktorý je autorom hokejovej hymny Nech bože dá. A práve on, ktorý bol na sociálnych sieťach vykreslený ako agresor, pre Bratislavské noviny prehovoril a popísal incident zo svojho pohľadu. 

Spevák Milan Špaňo prehovoril o incidente v Slávičom údolí s 19-ročným mladíkom. Ako to podľa neho prebehlo?

Mimoriadnu pozornosť verejnosti vyvolal konflikt dvoch vodičov, ktorý sa odohral ešte v piatok 9. februára v Slávičom údolí. Ten sa mal skončiť fyzickým útokom staršieho zo šoférov na 19-ročného mladíka. Podľa fotografií zverejnených na sociálnej sieti agresívnejším mužom bol spevák Milan Špaňo, ktorý je autorom hokejovej hymny Nech bože dá. Bratislavským novinám sa s ním dnes podarilo skontaktovať a poskytol nám svoju verziu tejto udalosti.

(ms)

Páčil sa vám článok?