Spevák Milan Špaňo prehovoril o incidente v Slávičom údolí s 19-ročným mladíkom. Ako to podľa neho prebehlo?

14.2.2018

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Mimoriadnu pozornosť verejnosti vyvolal konflikt dvoch vodičov, ktorý sa odohral ešte v piatok 9. februára v Slávičom údolí. Ten sa mal skončiť fyzickým útokom staršieho zo šoférov na 19-ročného mladíka. Podľa fotografií zverejnených na sociálnej sieti agresívnejším mužom bol spevák Milan Špaňo, ktorý je autorom hokejovej hymny Nech bože dá. Bratislavským novinám sa s ním dnes podarilo skontaktovať a poskytol nám svoju verziu tejto udalosti.

„Pravdou je to, že to bolo úplne inak než sa prezentovalo na Facebooku. (písali sme o tom TU). Mladý tínedžer šiel rýchlo dole v červenom Mercedese aj s frajerkou. Bolo to ráno okolo 8.20 hod. a vonku bolo mínus päť stupňov, čiže na cestách sa tvorila poľadovica. Ja som išiel smerom hore Slávičím údolím. Je to úzka ulica, kde často vznikajú rôzne kolízie aj zápchy. Navyše sa nachádza na Hradnom kopci, takže je tu predpísaná 15-kilometrová rýchlosť. Nachádzal som sa približne v polovici cesty a išiel veľmi opatrne, keď som zbadal, že sa na mňa zhora rúti veľkou rýchlosťou červený Mercedes. Pred ním šla pani vo Fiate, ktorá sa rýchlejšie idúcemu vozidlu stihla vyhnúť, ale aj tak som si v tej sekunde pomyslel, že to chlapec asi neubrzdí a vpáli to do mňa. Podarilo sa mu to nejako vymanévrovať, spomalil na približne 20 km za hodinu a keď prechádzal okolo mňa, tak mi ukázal vztýčený prostredník, teda jedno vulgárne, obscénne gesto, ktoré je všade vo svete považované za veľkú urážku na cti,“ pustil sa do rozprávania spevák Milan Špaňo, ktorému sa nič podobné ešte nikdy v živote neprihodilo.

„Nie som nejaký odpad spoločnosti či agresor, ktorý ľudí vyťahuje z auta a bije ich. Mám čistý register trestov, nespravil som zatiaľ žiaden priestupok a nikdy som sa ešte nedostal do takéhoto typu konfliktu, ale tá jeho arogantná reakcia ma vyprovokovala natoľko, že som sa išiel so svojím autom otočiť a na semafore, kde svieti dlhšie červená, som ich dobehol. Chcel som mu dohovoriť. Keď som tam prišiel, tak som sa najskôr gestami pýtal, že čo to malo znamenať a on bez toho, aby spustil dole okienko a ospravedlnil sa, tak mi znova ukázal vztýčený prostredník. No a viac mi už nebolo treba, pravou rukou som otvoril dvere a ľavou rukou som mu dal jednu výchovnú, nazval by som to akademickú facku.“

„V tom momente vystúpila z auta jeho frajerka, začala ma nakrúcať na mobil a kričať: „Nezabíjajte ho.“ Povedal som jej, aby ma prestala nakrúcať a keď to nepomohlo, tak som ju ešte raz a dôraznejšie upozornil, aby ma netočila, lebo jej zoberiem ten mobil a buď ho zahodím alebo jej ho strčím do papule. Áno použil som takýto expresívny výraz. Stál som od neho dva a od nej tri metre. Podišla k môjmu autu a ešte si ho odfotila spredu aj s ŠPZ-tkou. Nešiel som k nej a ani som sa jej nedotkol. Teda určite nie je pravda, že by som ju tiež udrel," pokračuje spevák Milan Špaňo a dodáva: „Vôbec neviem, prečo to tí dvaja mladí ľudia takto prekrútili a vymysleli si takúto nepravdivú story proti mne, ale asi v tomto prípade zohralo úlohu jeho urazené ego, teda to, že dostal facku pred svojou frajerkou. Záhadné je, že on sa k tomu vôbec nevyjadruje. Pritom viem, že nebol ani hospitalizovaný, ani vypísaný na PN-ku, lebo hneď po tom incidente išiel autom aj s frajerkou na políciu, aby tam túto udalosť oznámili. Som presvedčený, že celý konflikt vznikol jeho vinou, keďže agresívnou rýchlou jazdou na nebezpečnom úseku ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Viacero ľudí ho v ten deň v Slávičom údolí videlo a môžu vám to potvrdiť."

Bratislavskí policajti sa týmto prípadom hneď v piatok začali zaoberať a speváka Milana Špaňa si na základe lustrácie EČV predvolali do Starého Mesta na oddelenie na Lermontovej ulici č.1 za účelom podania vysvetlenia. „Nebojím sa žiadneho trestu ani stíhania, pretože som konal v dobrej viere a výchovne. Toto si jeden spratek nemôže na ceste dovoliť! Neklamal som na polícii, že som sa ho nedotkol. Pravdou je, že dostal odo mňa facku, ale určite som ho neudieral päsťami, veď to by som mal na rukách nejaké stopy – odreniny. Trvám na tom, že ma ten mladík najskôr svojím autom ohrozoval a potom ma ešte aj obscénnym spôsobom urážal. A to akademické zaucho si určite zaslúžil, aj keď by ho mal dostať asi od svojho otca. Aj ja mám 20-ročné dieťa, ale takto sa predvádzať a urážať starších ľudí, by som mu nikdy nedovolil. Na druhej strane sa podľa mňa nič také strašné nestalo. Ozývajú sa mi moji známi z hudobnej brandže a napríklad gitarista Henry Tóth mi dnes ráno napísal: Milanko, čo sa ti stalo? Celkom dobre na tej fotke vyzeráš... Takže sa snažím aj ja nad to povzniesť, hoci všetky tie klamstvá a urážky na moju adresu, ktorými boli v uplynulých troch dňoch doslova zahltené sociálne siete by som podľa mojich právnikov len tak nemal nechať. Želám všetkým rozumne uvažujúcim ľuďom pekného Valentína, aby sa im takéto veci, aké som posledne zažil ja, nestávali," dodal autor a interpret hokejovej hymny Nech bože dá. Na druhý deň však polícia vydala stanovisko, že spevákovi hrozí trestné stíhanie. Podrobný článok nájdete TU

(ars, foto: Facebook) 

Páčil sa vám článok?