VIDEO: Jožo Ráž si v novej pesničke Johny Paštekár doberá „cépečkárov“, ktorí sa tlačia do „Blavy"

4.1.2018
0

Zdroj: Youtube

Páčil sa vám článok?

Líder skupiny Elán - spevák Jožo Ráž je povestný tým, že si servítku pred ústa nedáva a otvorene prezentuje svoje, niekedy aj dosť kontroverzné názory. V najnovšej pesničke Johny Paštekár si bratislavský rodák zobral na mušku všetkých tých, ktorí nepochádzajú z nášho hlavného mesta, ale chodia robiť veľkú kariéru do „Blavy". Skladba sa už šíri na sociálnych sieťach a reakcie slovenskej verejnosti sú na ňu veľmi rôznorodé.

Pesnička vznikla ešte na jeseň minulého roku a Jožo Ráž k nej nakrútil aj oficiálny klip, v ktorom nefiguruje žiaden zo stabilných členov Elánu, ale sprevádzajú ho pomerne neznámi muzikanti. Teda jedinou výnimkou je virtuóz a hráč na fúkaciu harmoniku Erich Boboš Procházka. Jožo spieva a s vokálmi mu pomáha mladá tmavovlasá speváčka Anna Bellová. Karolína Halenárová, ktorá má už dlhé roky na starosti komunikáciu skupiny Elán s médiami, však Bratislavských novinám vysvetlila, že v tomto prípade nejde o skladbu Elánu ani sólový projekt Joža Ráža. Spevák vraj len hosťoval v pesničke kapely Kustom Kompany Band, ktorej členov vidno aj vo videoklipe. 

Pesničku si môžete pozrieť tu:

Takto vyzerá text skladby Johny Paštekár:

Šiel Janko Náplava

Do mesta, čo volá Blava

So sebou má plány veľké

Kadečo už videl v telke

Na všetko je odborník

Vo všetkom je on preborník

Zvládne hento, zvládne tamto

Zvládne všetko, ruku na to

Prišiel Johny Prišelec

Veľké mesto, to je vec

K tomu má on našporené

Aj pašteky nabalené

Mama dala zavarené

Tatko zase napálené

Naučí sa v kali loviť

Vo všetkom chce vedieť chodiť

Janko Johny prvý bod

Refrén:

Prvý bod je, slamu vytiahni si z bôt

Janko Johny Paštekár

Druhý bod je nehíkať

Janko na vlak naskočí

Do rodnej viesky zaskočí

Babka, sestry, mamka, tatko

Nabalia mu úplne všetko

Frajera nad neho niet

Paštikami dobije on svet

Pochopiteľne, že skladba vyvolala búrlivé diskusie medzi ľuďmi, ktorí si ju vypočuli. Niektorí nechápu, o čo Jožovi Rážovi vlastne ide a prečo sa v časoch, keď sa rodiny delia, lebo mnohí obyvatelia napríklad z východného Slovenska sú nútení sa kvôli práci sťahovať do Bratislavy alebo niekam do zahraničia, púšťa práve do takejto citlivej témy a vyvoláva tým zbytočné vášne medzi "Prešporákmi" a "Paštekármi". Iní si myslia, že je to dobrá pesnička a Jožo ňou trafil klinček po hlavičke, čo sa týka "cépečkárov". Nájdu sa aj takí, ktorí veria, že je to len zábavná skladba urobená z recesie a netreba ju brať vážne. Veľa je aj tých, ktorí tvrdia, že Ráž touto piesňou prestrelil, ale v konečnom dôsledku "zhovadil" len sám seba. A čo si o tejto pesničke myslíte vy?

(ars, foto a video: youtube)

Páčil sa vám článok?