Ukrajinci auto najskôr ukradli a potom ho chceli previezť, policajti ich však prekvapili

15.11.2021
polícia

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Traja Ukrajinci ukradli vozidlo, a keď si preň išli, čakala ich už polícia. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným pobyt za mrežami až na desať rokov.

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie obvinení po vzájomnej dohode odcudzili v piatok (12.11.2021) v čase okolo 03.30 h na ulici Pod rovnicami vozidlo Toyota Land Cruiser," informovala krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že vozidlo sa im malo podariť odcudziť za využitia tzv. modulu, ktorým vozidlo odomkli a následne naštartovali. Na vozidle vymenili aj tabuľky s EČV, ktoré vymenili za falošné, vyhotovené len pre tento účel. Vozidlo následne premiestnili na Brečtanovú ulicu v blízkosti cesty na Kamzík, kde ho zaparkovali.

Polícia spresnila, že následne v ten istý deň, krátko pred 21.00 h sa pre vozidlo opätovne vrátili, naštartovali a pohli sa s ním. "Krátko na to boli však už zadržaní policajtmi kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV ako aj policajtmi Pohotovostného policajného útvaru," informovala polícia. Mužov policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Škoda, ktorá by v prípade dokonania skutku bola spôsobená krádežou vozidla bola vyčíslená na cca. 38.000 ,- eur.

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

​"Obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva čelia 51-ročný Musliu občan Slovenskej republiky, 48-ročný Soltan a 47-ročný Andrii - obaja občania Ukrajiny, ktorým vzniesol obvinenie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV," dodala polícia. 

Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným pobyt za mrežami až na desať rokov.

(nc)

Páčil sa vám článok?