Policajti v akcii: Tá istá hliadka zachránila počas dňa dva ľudské životy

14.11.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Policajti z oddelenia na Trnávke v bratislavskom Ružinove splnili svoje poslanie Pomáhať a chrániť. Koncom uplynulého týždňa sa hliadke podarilo zachrániť dvoch mužov, ktorí chceli spáchať samovraždu.

"V piatok (05.11.2021) prijali oznámenie o nezvestnosti 26-ročného muža, ktorý odišiel z miesta bydliska a nepovedal kam ide. Nakoľko pred odchodom sa opakovanie zmieňoval o samovražde a jeho správanie bolo veľmi neštandardné, oznamovateľka nadobudla obavu o jeho život a zdravie," informovali bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Policajti začali prehľadávať okolie a pravdepodobné miesta, kde by sa mohol muž vyskytovať, pričom krátko po 11.00 h spozorovali na Ivanskej ceste na zastávke MHD osobu zodpovedajúcu opisu. S mužom sa začali rozprávať a ukázalo sa, že naozaj ide o nezvestného. Komunikácia s ním však bola ťažká, bol veľmi strohý. Potvrdil im však svoj zámer spáchať samovraždu. Policajtom sa podarilo muža presvedčiť aby išiel s nimi  na stanicu, kde mu následne privolali aj odbornú pomoc psychológa.

"V ten istý deň popoludní bola tá istá hliadka vyslaná k predajni na Galvaniho ulicu, kde v zmysle oznámenia chcel zo strechy predajne skočiť muž. Po príchode na miesto sa hodnovernosť oznámenia potvrdila, na streche sa nachádzal muž, ktorý bol zjavne pod vplyvom omamných látok. Jeden z členov hliadky nadviazal a udržiaval s mužom komunikáciu, zatiaľ čo druhý člen hliadky vyliezol na strechu zo zadnej časti. Muža za použitia hmatov a chvatov od okraja strechy odtiahol, avšak nakoľko sa muž začal správať agresívne, nasadil mu putá. Na miesto bola privolaná RZP, ktorá muža následne previezla do jednej z bratislavských nemocníc," opísali prípad policajti.

(ms)

Páčil sa vám článok?