FOTO: Nechutné. Takáto spúšť ostala na námestí po vianočných trhoch

23.12.2018
0
Neporiadok po Vianočných trhoch

Zdroj: jš

Páčil sa vám článok?

Vianočné trhy v centre Bratislavy boli dnes už zatvorené. A hoci je iba deň pred Vianocami, tak návštevníkom i obyvateľom centra mesta sa namiesto romantiky naskytol dosť nevábny pohľad.

"Bol som s rodinou na nedeľnej prechádzke v centre mesta. Čakali sme takú predvianočnú romantiku a pokoj, ale kráčať cez Hlavné námestie nebolo naozaj príjemné. Po stánkaroch sa tu nachádzalo veľa neporiadku, netuším, kedy to odpracú," vyjadril sa pre bratislavskenoviny.sk pán Jozef. 

Vianočné trhy na Hlavnom námestí, ktoré organizuje magistrát, sa totiž skončili v sobotu 22. decembra. Ako však vidno z fotografií, dnes ešte tesne pred štvrtou popoludní (konkrétne o 15.55 h) bol na mieste ich konania naozaj slušný neporiadok. A nikoho, kto by ho upratoval. Zato turistov či ľudí na prechádzke nebolo málo.

A to nehovoriac o pohľade, ktorý sa vám naskytol pri pohľade do priestoru za stánkami, ktorý bol úplne otvorený. Teda doň videl každý,  kto išiel okolo. 

FOTOGLÉRIA:

Obrátili sme sa i na magistrát s otázkou, kedy dajú námestie do poriadku a kedy sa budú demontovať stánky. ​"Upratovanie námestia by malo prebiehať priebežne. Demontáž stánkov je naplánovaná na 27.12. a ukončená by mala byť 30.12.," informoval nás Ivan Bašnák z magistrátu s tým, že informácie o neporiadku okamžite preveria.

​Na tohtoročných mestských vianočných trhoch na Hlavnom a Františkánskom námestí bolo 99 stánkov, z toho 72 stánkov na Hlavnom a 27 stánkov na Františkánskom námestí. Výraznou a smutnou udalosťou, ktorá narušila ich priebeh, bol veľký požiar 18. novembra. Oheň zachvátil najskôr nelegálne stánky, z ktorých preskočil na historickú budovu poisťovne Kooperatíva. V budove prakticky úplne vyhorela známa reštaurácia Roland.

(ms)

Páčil sa vám článok?