Bedeker gurmána

V suteréne a parteri družstevnej hromadnej garáže na Drieňovej ulici pred niekoľkými mesiacmi otvorili vietnamskú reštauráciu HANOI GARDEN. Ide o ďalší prírastok rovnomennej siete reštaurácií s vietnamskou a ázijskou kuchyňou v Bratislave. Je to dôsledok rastúcej obľuby ázijskej kuchyne v hlavnom meste.

Značnú časť bratislav­skej gastronómie dnes pokrývajú donášky jedla. V posledných rokoch ide najmä o ázijskú kuchyňu, ktorá je veľmi populárna. Málokedy dôjde k prepojeniu donáškovej služby s kamennou prevádzkou, nájdu sa však aj výnimky. Jednou z nich je petržalská donášková služba, ktorá na Bosákovej ulici otvorila vlastnú reštauráciu SUSHI MUSHI RESTAURANT a my sme ju boli vyskúšať.

  • Bedeker gurmána
  • 20.01.2018 19:30

BEDEKER GURMÁNA: Blue Bear ponúka chute Ameriky

0 0

Nová štvrť medzi Mýtnou a Radlinského ulicou už naberá konkrétne kontúry a má aj prvých obyvateľov. Postupne sa v parteri objavujú aj prevádzky obchodu a služieb. Na začiatku Mýtnej ulice v smere z Račianskeho mýta je už v prevádzke RESTAURANT & BAR BLUE BEAR, ktorý sa prezentuje ako reštaurácia s príchuťou Ameriky. Navštívili sme ju a ochutnali.

Nový Zuckdermandel v bratislavskom Podhradí ožíva. Dôkazom sú nielen prví obyvatelia, ale aj obchody a služby, ktoré tu otvárajú svoje prevádzky. Jednou z nich je reštaurácia RISTORANTE ITALIANO DA CONO, teda talianska reštaurácia U Cona, ktorú Bratislavčania poznajú z Trnávky a račianskeho Lightparku. Do tretice Cono otvoril reštauráciu aj v Starom Meste.

Na rohu Štefánikovej ulice a Palisád je už vyše sto rokov priestor kaviarne Stefania či po našom Štefánka. Prešla rôznymi peripetiami, istý čas bola zatvorená, no zdá sa, že nedávno chytila druhý dych. Navštívili sme teda Restaurant Cafe Bar ŠTEFÁNKA by Pulitzer. Ako je zrejmé, dostala sa do siete reštaurácií Pulitzer.

Na rohu Hviezdoslavovho námestia a Rybárskej brány sa nachádza Kernov dom, kde v parteri a na poschodí boli za posledné tri dekády viaceré reštaurácie. Už niekoľko týždňov je tu ďalšia – NOBILE RESTAURANT. Pre zmenu ponúka okrem iného aj kaukazskú kuchyňu, veď za reštauráciou stojí osetský podnikateľ žijúci na Slovensku. V regióne Hlohovca už niekoľko rokov vyrába víno pod značkou Nobile, rovnakým pomenovaním reštaurácie v centre Bratislavy sa zrejme snaží vytvoriť synergiu tejto značky.

„Na Petržalke som vždy miloval zeleň, no zároveň mi vždy prekážalo, ako sa k nej správame. A môj postoj sa nezmenil ani dnes,“ hovorí Peter Farkašovský (22), ktorý do Petržalky priniesol plogging – beh, pri ktorom zbierate odpadky.

Už takmer šesť rokov je úplne prázdny a nevyužitý komplex budov bývalého SOU železničného, ktorý sa v mestskej časti Rača, konkrétne ulici Na pántoch. Súčasťou objektu je výšková budova, kde bol kedysi internát, ale aj učebne, dielne, jedáleň, telocvičňa či dokonca bazén. Všetko je opustené od 31.12.2013, kedy školu zatvorili a odvtedy to tu pomaly chátra...


Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Bratislavských novín.