Dopyt určí, aké služby v novom komplexe budú

3.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vás vôbec nikoho netrápi že zbúrajú Jadran. Dobre, nie je to až v takom úžasnom stave, ale predsa je tam všetko potrebné. Bola tam aj dosť potrebná lekáreň, no keďže ju dali preč, musíme chodiť ďalej. Veď predsa som zvedavá keď náhodou budete niečo súrne potrebovať v nedeľu, kam si zabehnete lebo ryba už otvorená asi nebude...

Žiadny komplex Retro nie je nám obyvateľom treba. Sú to len záujmy investora. Navyše realizáciou stavby sa nenávratne zrušia mnohé tu sídliace obchodné a iné prevádzky. Na potreby obyvateľov sa nikto nepozerá. Doteraz zbúrali OD Prior na Tomášikovej, stredisko Darnica bez akejkoľvek momentálnej náhrady. Zavretím Jadranu sa stane situácia v lokalite katastrofálnou. Po vybudovaní akéhosi Retra tu bude kopa značkových obchodov zívajúcich prázdnotou, pretože veľkej časti obyvateľov sú nanič. Jadran treba inovovať, avšak nie megalomanským spôsobom a až po dokončení výstavby vo vyššie spomínaných rozbúraných lokalitách. Namiesto toho sa len budujú nové a nové byty bez ohľadu na kapacitu obchodov a kapacitu okolitej cestnej siete. Horšie ako v Kocúrkove. Čo na to nový starosta Drozd?

~     ~     ~

Myslím, že sa netreba báť o obchody a služby, dopyt obyvateľov jasne určí, čo tam bude... je blbosť tvrdiť, že investor ma nejaké „svoje“ záujmy... Každý investor predsa stavia byty a domy pre ľudí... Takže je záujmom investora, aby postavil niečo, čo ľudia z okolia využijú... To sa za socializmu stavalo, aby sa stavalo bez ohľadu na potreby ľudí. Chce to len šikovných podnikateľov, ktorí spoznajú potreby ľudí a ponúknu im, čo potrebujú...

~     ~     ~

Je pravda že Jadran ponúkal (ponúka) veľa služieb, obchodov, reštaurácií a tým obsluhoval značnú časť ľudí na Trávnikoch, a pre veľa ľudí prevažne starších bude problém chodiť za obchodmi, poštou omnoho ďalej než boli zvyknutí, ale snáď to všetko bude na niečo dobré a dočkáme sa niečoho lepšieho.

~     ~     ~

Želám si progres, želám si science, želám si aby na Slovensku postavili CEPIT. Aby sa skúmali nanotechnológie, biotechnológie ... Som za stavanie nových budov, za búranie špinavých štvrtí v Bratislave, za inováciu infraštruktúry v meste. Skrátka som za normálny rozvoj hlavných miest na svete. Bratislava, držím ti palce.

Z internetovej diskusie

Páčil sa vám článok?