Autobusová stanica Mlynské nivy sa zmení na Twin City

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Najväčší polyfunkčný komplex v strednej Európe s názvom Twin City, ktorého súčasťou bude aj nová autobusová stanica, v dohľadnej dobe začnú stavať na rozhraní Starého Mesta a Ružinova.

Twin City ponúkne kultúru, zábavu, obchody, kancelárie, hotel i nadštandardné obytné apartmány. Developerom tohto ambiciózneho projektu je spoločnosť HB Reavis Group. Celkové investičné náklady predstavujú približne 17 miliárd korún, čo z Twin City robí najvýraznejší developerský počin nielen na Slovensku, ale v celom regióne strednej a východnej Európy. Integrovanou súčasťou Twin City bude aj nová moderná autobusová stanica za miliardu korún, ktorá nahradí súčasný zastaraný priestor pre cestujúcich.

Twin City vytvorí komplex budov, ktorým bude dominovať 42-poschodová veža. Celková prenajímateľná plocha Twin City presiahne 200-tisíc štvorcových metrov. Necelú polovicu z toho budú tvoriť priestory pre obchody, zábavu a oddych. Na administratívne priestory je vyhradených šesťdesiattisíc štvorcových metrov kancelárií najvyššej kategórie a špičkovo vybavený štvorhviezdičkový hotel s 200 izbami. Komplex dopĺňa 320 bytov vysokého štandardu.

Prvé práce na Twin City začnú už začiatkom tohtoročnej jari. Od apríla pobežia asanačné práce na južnej strane, kde sa dnes nachádza opustená továreň Kablo. V priebehu tohto roka sa začne aj stavať nová autobusová stanica s celkovou zastavanou plochou takmer 45-tisíc štvorcových metrov. Cestujúci však ani počas výstavby novej autobusovej stanice nepocítia obmedzenia. Počas dočasnej zmeny organizácie dopravy sa časť nástupíšť a výstupíšť autobusov po dohode s magistrátom presunie do tesnej blízkosti areálu súčasnej autobusovej stanice. Začiatok stavebných práce je naplánovaný na rok 2008, otvorenie Twin City sa pripravuje v roku 2011.

Juraj Handzo

VIZUALIZÁCIE - HB Reavis Group

Páčil sa vám článok?