Nová budova ministerstva spravodlivosti

19.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na mieste bývalých kasární na nároží ulíc Páričkova a Svätoplukova pri Autobusovej stanici Mlynské nivy bude nová budova ministerstva spravodlivosti a Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Nový administratívny komplex by mal vyrásť na trojuholníkovom pozemku, ktorý je vymedzený zo severu Páričkovou ulicou, z juhu autobusovou stanicou Mlynské nivy, zo západu Šagátovou a z východu Svätoplukovou ulicou.

Mal by slúžiť pre potreby ministerstva spravodlivosti a Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže. Objekt má pozostávať z dvoch častí, ktoré majú byť vzájomne prepojené átriom, pričom stavebne majú byť prepojené aj v úrovni suterénu.

Komplex je navrhnutý ako kompaktný šesťposchodový blok, ktorý sa podlažnosťou prispôsobuje okolitej zástavbe. Takmer celý priestor suterénu má byť vymedzený na parkovanie (35 parkovacích miest). V suteréne majú byť umiestnené pivničné priestory a technická vybavenosť. Parkovanie bude zabezpečené aj v podzemnej garáži situovanej mimo navrhovanej stavby (má mať kapacitu 153 parkovacích miest) a formou povrchových státí (spolu 129 parkovacích miest). V nadzemných podlažiach majú byť situované priestory slúžiace pre administratívu a bývanie.

Výstavba by sa mala začať na jar roku 2010 a ukončiť na jeseň 2012.

(juh)

Páčil sa vám článok?