Pripravuje sa výstavba Panorama City

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Práce na príprave výstavby polyfunkčného komplexu Panorama City v Zóne Pribinova viditeľne napredujú. Výstavba by sa mala začať už na jar budúceho roku.

Minulý týždeň zbúrali budovu Domu lodníkov, do konca roka by mali byť odpratané sutiny a na jeho mieste vzniknú dočasné odstavné plochy pre autá.

„Tieto plochy budú využívať  užívatelia a návštevníci výškovej budovy Tower 115 (bývalého Presscentra) dovtedy, kým sa nevybuduje polyfunkčný komplex Panorama City, ktorého súčasťou budú aj podzemné parkovacie garáže,“ povedal nám Maroš Sýkora z developerskej spoločnosti J&T Real Estate, ktorá je investorom rekonštrukcie bývalého Presscentra a aj výstavby polyfunkčného komplexu Panorama City. Ako dodal M. Sýkora, zastavanie pozemku, na ktorom stál Dom lodníkov, sa predpokladá až v ďalšej etape výstavby.

Ako sme už informovali, Panorama City bude polyfunkčný komplex, ktorého súčasťou budú exkluzívne byty, kancelárske priestory, štvorhviezdičkový hotel, terasa a námestie lemované terasou s reštauráciami, kaviarňami, ale aj park so zelenými plochami a množstvom zelene.

Šieste až tridsiate deviate nadzemné podlažie ponúkne exkluzívne bývanie vo vežových domoch. Byty sú pritom navrhované tak, že výhľady na panorámu mesta sú zabezpečené už od deviateho podlažia z každého z nich. Jednotlivé obytné veže budú pozostávať z bytov rôznych veľkostných kategórií.

Kancelárie najvyššieho štandardu budú umiestnené v druhom až piatom nadzemnom podlaží. Obchody a služby sú situované do priestorov prízemia a prvého poschodia. V severnej časti zástavby má byť obchodná pasáž. Celé obchodné centrum bude vytvárať eliptické námestie s viacerými terasami reštaurácií a kaviarní.

Na západnom okraji zóny v úplnom centre eliptického námestia bude umiestnený spomenutý štvorhviezdičkový hotel, ktorého súčasťou bude reštaurácia, kaviareň, zasadačky a biznis centrum. Na najvyššom podlaží v hrote trojuholníkovej veže by mal byť elegantný bar.
Páčil sa vám článok?