Nové kancelárie a garáže v centre

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na Lazaretskej ulici v tomto období prebieha čulý stavebný ruch - na bývalom parkovisku pri budove bývalej tlačiarne vyrastá nová obchodno-administratívna budova s garážami.

Budovu stavia spoločnosť Nákupné centrum, ktorá pracuje so zahraničným kapitálom. Ako nám povedal konateľ spoločnosti Eugen Klimo, ide o pozemok s rozlohou asi 5000 m2 s prepojením Lazaretskej a Cintorínskej ulice. Výstavba budovy prispeje k tomu, že sa dobuduje aj Cukrová ulica, ktorá doteraz vyúsťovala „do stratena“ na niekdajšom parkovisku.

„Vznikne tu asi 300 parkovacích miest, ktoré budú umiestnené na dvoch podzemných a dvoch nadzemných podlažiach,“ uviedol Klimo. „Päťdesiat percent z nich bude slúžiť na stály prenájom pre podnikateľov z okolia a 50 percent bude určených pre verejnosť. V parkovacích priestoroch rátame aj so servisnými službami pre motoristov. V nadstavbe bude šesť podlaží, ktoré by sa mali byť využiť ako kancelárske a obchodné priestory. V centre pribudne asi 5000 m2 nebytových priestorov.“

Výstavba administratívnej budovy sa začala vlani v septembri a mala by sa realizovať v dvoch etapách. Garáže by mali byť k dispozícii už v júni tohto roka a ukončenie celej stavby sa predpokladá v júli až v auguste 2002. Podľa E. Klima o kancelárske priestory i parkovacie miesta v garážach už prejavili veľký záujem zahraničné firmy.

(lau)

Páčil sa vám článok?