Dostavbu zimného štadióna skončia možno v januári

23.11.2006
Páčil sa vám článok?

Dostavba Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v Ružinove rýchlo napreduje. Polyfunkčná prístavba s novou krytou ľadovou plochou otvorí brány už pravdepodobne v januári budúceho roku.

S myšlienkou výstavby novej tréningovej ľadovej plochy, curlingovej dráhy a hotela na pozemkoch pri Zimnom štadióne V. Dzurillu prišla samospráva mestskej časti Ružinov. Keďže išlo o mestský objekt, bratislavské mestské zastupiteľstvo zverilo objekt do správy mestskej časti. „Páčila sa nám myšlienka ružinovských poslancov, preto sme ako mestskí poslanci tento projekt podporili,“ hovorí poslanec mestského zastupiteľstva Peter Lenč.

V prvej etape by mala stavebná spoločnosť Metrostav SK dokončiť a odovzdať mestskej časti Ružinov hokejovú arénu, curlingovú halu s príslušenstvom a polyfunkčný objekt.

„Veľmi ma teší, keď vidím, ako výstavba haly úspešne napreduje. Hokejová aréna aj curlingová hala už stoja. V týchto dňoch sa betónuje ľadová plocha. Ešte treba dokončiť objekt, v ktorom budú umiestnené šatne a brusiareň korčulí,“ hovorí mestský poslanec P. Lenč.

Prví korčuliari by sa na ľad v novej hokejovej hale mali postaviť už v priebehu januára, keď by mala byť polyfunkčná prístavba ružinovského zimného štadióna odovzdaná.

Investičné náklady na prvú etapu majú dosiahnuť sumu 117 miliónov korún. V druhej etape výstavby, ktorá je naplánovaná na budúci rok, sa vybuduje hotelová časť. Pôjde o tri poschodia hotela nad nadzemným podlažím polyfunkčného objektu. V každom z nich má byť 12 dvojposteľových izieb. Má tu  byť aj reštaurácia s kapacitou pre 70 hostí a nový priestor pre fitnes, kde bude môcť  súčasne cvičiť 50 ľudí. Náklady na druhú etapu výstavby sa odhadujú na 40 miliónov korún. Projekt Ružinovskej arény vytvoril ateliér Juraja Bičanovského.

Od decembra tohto roka do marca budúceho roku sa bude rozširovať aj existujúce parkovisko pred zimným štadiónom. V súčasnosti je na parkovisku 204 parkovacích miest, po rozšírení ich počet stúpne na 286.

Páčil sa vám článok?