Hokejisti Slovana chcú obhajiť titul

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Fanúšikovia Slovana Harvard Bra­tislava si určite pamätajú búrlivé oslavy majstrovského titulu po poslednom rozhodujúcom zápase play-off o hokejového majstra Slovenska s HC Košice. Prešlo necelých päť mesiacov a najvyš­šia hokejová súťaž je znovu tu.

Letné obdobie nebolo pre slovanistov žiadnym oddychom a už vôbec ňom nedoznievali oslavné nálady. Funkcionárom belasých sa podarilo doplniť káder o obrancu Gribkova, fanúšikov mimoriadne potešil príchod popradského Rataja, ktorý sa sľubne uviedol na jarných majstrovstvách sveta, konkurenciu v bránke zvýšil martinský Rovnianek.

Slovanisti, ako sa na majstra patrí, začali prípravu s veľmi kvalitnými súpermi (Třinec, Zlín...). ,,Zámerne sme si vybrali takú formu prípravy,” vraví tréner Ernest Bokroš. Belasí v prvých troch stretnutiach nevyhrali, prvé víťazstvo si pripísali až na turnaji LR Crystal Cup, kde však už diváci videli ten Slovan, ktorý poznali z minulosti.

Po postupe zo skupiny bokrošovci triumfovali aj v samotnom finále a domácej Dukle dokonca nasúkali poltucet gólov. ,,Sme veľmi radi, že sme mohli v Trenčíne hrať. Hráčov sme mohli vyskúšať proti kvalitným súperom a práve takí nám pomohli odhaliť naše slabiny. Chce to však ešte niekoľko zápasov, aby sme sa dali dohromady. Zatiaľ platí, že žiadny jednotlivec nevyniká nad ostatnými, som však spokojný s prístupom každého jedného,” vravel po turnaji Ernest Bokroš a na adresu posíl dodal: ,, Dlhšie sme ich sledovali, vieme, čo od nich môžeme čakať. Budú to mať ťažké, konkurencia je silná, ale všetko záleží len na nich.” Úvod sezóny budú mať slovanisti nabitý.

V prvom kole privítajú ambicióznu Skalicu a hneď v druhom sa chystá repríza minuloročného finále Slovan - HC Košice. Ešte pre osvieženie pamäti - Extraliga má prvý raz dvanásť účastníkov, ktorí od 8. septembra do 27. novembra odohrajú 22 kôl. Potom sa prvých šesť tímov stretne medzi sebou systémom každý s každým (dvakrát doma - vonku) pričom body zo základnej časti sa budú zaratávať. Zostávajúce mužstvá plus štyri najlepšie z 1. ligy sa v štvorkolovej baráži o zostávajúce dve miesta v play-off. To sa hrá klasickým spôsobom, od štvrťfinále až po finále na tri víťazné zápasy.

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?