Aplikáciu Odkaz pre starostu vylepšili - overovanie podnetov má byť jednoduchšie

26.10.2021

Zdroj: Odkaz pre starostu

Páčil sa vám článok?

Aplikáciu Odkaz pre starostu na nahlasovanie problémov samospráve technicky vylepšili. Používatelia si už môžu jednoduchšie overiť, či je neriešený podnet v ich okolí ešte stále aktuálny. Informovali o tom z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť s tým, že v overovaní podnetov zorganizujú súťaž pre najviac päťčlenné tímy, ktoré sa môžu v sobotu (30. 10.) zapojiť kdekoľvek v Bratislave.

Odkaz pre starostu funguje v Bratislave 11. rok. "Za tento čas sa nám mnoho podnetov stratilo. Buď ostali neriešené, alebo sú aj vyriešené, len ich nik neaktualizoval," priblížila projektová manažérka služby Barbora Peregrim. Aj to bol dôvod, prečo aplikáciu vylepšili, aby mohli užívatelia rýchlejšie a jednoduchšie overovať stav podnetov. Užívateľov chcú motivovať, aby zmeny otestovali a zároveň pomohli svojej samospráve. Rozhodli sa preto v sobotu zorganizovať súťaž Lovci stratených podnetov.

Riaditeľka Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť Veronika Prachárová tvrdí, že samosprávy sú teraz oveľa aktívnejšie v riešení podnetov, než boli v minulosti. "Súčasná aktualizácia tak môže viesť k vyriešeniu dlhoročného problému," podotkla. V Bratislave sa podľa nej momentálne nachádza viac ako 4700 neriešených podnetov. „Myslíme si, že overenie stavu podnetov sprehľadní fungovanie portálu, čo pomôže nielen samosprávam, ale aj jeho užívateľom," poznamenala riaditeľka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie