Novou vicestarostkou v Petržalke bude od novembra I. Jančoková

25.10.2021
iveta Jančoková

Zdroj: Facebook/Iveta Jančoková

Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavskej Petržalky Ján Hrčka bude mať opäť dve vicestarostky. Na post jeho druhej zástupkyne nastúpi od novembra miestna poslankyňa Iveta Jančoková. Pridá sa tak k jeho doterajšej zástupkyni Jane Hrehorovej. Uviedla to hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Pozíciu vicestarostky prijímam so snahou pomôcť vedeniu mestskej časti zrealizovať čo najviac rozpracovaných projektov, investičných zámerov a koncepcií," skonštatovala Jančoková. Ako poslankyňa sa doteraz venovala najmä oblasti školstva, kultúry a sociálnych vecí, avizuje, že v tejto práci chce pokračovať aj naďalej.

Vicestarostka Jana Hrehorová sa vo svojej agende zameriava najmä na oblasť školstva, inklúzie detí so špeciálnymi potrebami, projekty v oblasti životného prostredia a športu. Venuje sa tiež spolupráci s občianskymi združeniami a športovými klubmi. Starosta Ján Hrčka sa zameriava najmä na dopravu, parkovanie či stavebné úpravy v školách a škôlkach.

Na spoluprácu s novou vicestarostkou sa podľa vlastných slov teší a drží jej palce. "Poznáme sa veľmi dobre, a preto viem, že pre našu mestskú časť bude jej práca v novej funkcii veľkým prínosom," uviedol Hrčka.

Post jednej vicestarostky sa uvoľnil po tom, ako v apríli po 2,5 roku vo funkcii z postu prvej zástupkyne starostu odišla Lýdia Ovečková. Rozhodnutie podľa vlastných slov prijala z osobných dôvodov, podľa nej však nesúvisí s najbližšími komunálnymi voľbami. Naďalej je petržalskou miestnou poslankyňou i poslankyňou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

(TASR)

Páčil sa vám článok?