Vážna nehoda na Miletičovej: Kuriér jedla na bicykli náhle vošiel do jazdnej dráhy električky

1.12.2023
0

Zdroj: Polícia SR - Bratislavská kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú vážnu dopravnú nehodu, zrážku električky s cyklistom, ku ktorej došlo vo štvrtok večer (30.11) po 20:00 h v Ružinove na Miletičovej ulici.

"Počas jazdy električky MHD v úseku Miletičovej ulice v smere na Trnavské mýto, v blízkosti nákupného centra, vošiel náhle do jazdnej dráhy električky cyklista s ruksakom jednej z kuriérskych spoločností prepravy jedla. Vodič električky zrážke už zabrániť nedokázal, cyklista – pohybujúci sa bez prilby, utrpel zrážkou ťažké zranenia hlavy a hrudníka, ktoré si vyžiadali jeho okamžitý prevoz do nemocnice," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Vykonanou dychovou skúškou nebola u vodiča električky zistená prítomnosť alkoholu v dychu. "Zo strany povereného policajta bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Presné príčiny ako aj okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," dodal Szeiff.

V tejto súvislosti polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli opatrní, disciplinovaní a predvídaví. Zároveň apeluje aj na chodcov, cyklistov a kolobežkárov, aby sa pred vstupom na vozovku presvedčili, že neohrozia seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky.

(ms)

Páčil sa vám článok?