Bratia z Prešova vyvádzali v podniku na Istrijskej: Napadli čašníka, majiteľa i policajtov

7.6.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Nevedeli sa zmestiť do kože a teraz si môžu posedieť vo väzení. Bratislavskí policajti vyšetrujú násilné správanie dvoch bratov, ktorí v sobotu (4. júna) napadli personál v reštaurácii na Istrijskej ulici v Devínskej Novej Vsi.

Aktérmi konfliktu na Istrijskej boli dvaja bratia, 22-ročný Adrián G. a 24-ročný Dušan G. z okresu Prešov. "Obaja obvinení mali byť v sobotu (04.06.2022) vyzvaní čašníkom v jednom z podnikov na Istrijskej ulici, aby si presadli k inému stolu. Na to začali reagovať vulgárne a čašníkovi sa začali vyhrážať. Následne na miesto prišiel majiteľ podniku, ktorý oboch mladíkov vyzval, aby priestory podniku opustili. Mladíci zareagovali na túto výzvu najskôr verbálnym útokom a následne aj fyzickým napadnutím majiteľa, ktorého neváhali okrem iného aj udrieť popolníkom do oblasti krku," priblížili incident policajti na sociálnej sieti.

Na miesto prišla privolaná policajná hliadka, no mladíci svoje vulgárne a agresívne správania obrátili aj na zasahujúcich policajtov, ktorí ich však spacifikovali. "V nadávkach a v nevhodnom správaní voči policajtom mladíci pokračovali aj počas ich eskortovania na príslušné policajné oddelenie," dodali policajti.

Bratia už čelia obvineniu z trestného činu výtržníctva a z trestného činu útoku na verejného činiteľa, za čo im hrozí pobyt za mrežami dlhý jeden až päť rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?