Maximálne bezpečnostné opatrenia: Do Bratislavy priletela manželka amerického prezidenta Jill Bidenová

7.5.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Hlavné mesto Slovenska dnes očakávloa príchod manželky amerického prezidenta Joea Bidena Jill Bidenovej. Na Letisku Milana Rastislava Štefánika preto panovali maximálne bezpečnostné opatrenia, pohybovalo sa tu množstvo slovenských policajtov i bezpečnostných pracovníkov z USA.

Bidenová na Slovensko prichádza z Rumunska. Stretne sa s pracovníkmi americkej ambasády v Bratislave a v nedeľu ráno odletí do Košíc a obce Vyšné Nemecké.

"Vzhľadom na bezpečnostné opatrenia súvisiace s návštevou prvej dámy USA a zabezpečenie jej maximálnej bezpečnosti počas návštevy SR bližšie informácie k bezpečnostným opatreniam poskytovať v tejto chvíli nebudeme, čo bola aj požiadavka americkej strany. Ubezpečujeme vodičov, že výrazné zdržania nemusia očakávať," povedala pre banoviny.sk hovorkyňa ministertstva vnútra Zuzana Eliášová s upozornením, aby si vodiči v priebehu víkendu nastavili čas na dorazenie do cieľovej stanice s odhadovaným zdržaním približne 15 minút a vyrazili tak skôr.

Zdroj: ms

Na letisku Jill Bidenovú privítal slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok

V nedeľu by sa ešte mala Jill Bidenová stretnúť s členmi slovenskej vlády a v priebehu svojej návštevy aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Zdroj: ms

Čakanie na prílet prvej dámy USA na ploche letiska.

Ide o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez svojho manžela – po návšteve olympiády v Tokiu – a ďalší prejav solidárnosti americkej prvej dámy s Ukrajinou.

Zdroj: ms

Lietadlo, ktorým priletela Jill Bidenová.

Jill Bidenová na bratislavskom letisku.

(ms)

Páčil sa vám článok?