Policajti bojovali na Farského o život muža, ktorý po dopravnej nehode prestal dýchať

25.4.2024
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Išlo o záchranu ľudského života. Bratislavskí policajti v stredu 24.4. doslova bojovali o život muža, ktorý sa stal účastníkom dopravnej nehody.

Policajti počas včerajšej služby zbadali na Farského ulici dve autá, ktorých vodiči boli účastníkmi dopravnej nehody. Pri jednom z áut si všimli muža ležiaceho na zemi, ktorý po chvíli stratil vedomie.

Muža ihneď položili do vodorovnej polohy na chrbát, zaklonili mu hlavu a tým mu spriechodnili dýchacie cesty. Opakovane sa pokúšali zistiť, či je muž pri vedomí. Na hlasné oslovenie nereagoval. Keď policajti zistili, že muž nedýcha, okamžite začali kardiopulmonálnu resuscitáciu.

"Po čase sa mužovi obnovila srdcová a dýchacia aktivita. Aj napriek snahe policajtov muž po krátkom čase znovu prestal dýchať. Policajti s resuscitáciou pokračovali až do príchodu zdravotníkov. Tí muža napojili na automatickú masáž srdca, po ktorej sa prebral. Muž bol následne prevezení do jednej z bratislavských nemocníc," priblížila nám policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

(ms)

Páčil sa vám článok?