Bitka na festivale jedla vo Vrakuni: Peter mlátil päsťami zamestnanca colného úradu

26.10.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Festival jedla, ktorý sa pod názvom Slovak Food Truck Fest konal od štvrtka vo Vrakuni, poznačila v sobotu večer bitka. Zasahovať nakoniec museli policajti.

Ako nás informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, v sobotu krátko po 22.00 h vyslali policajnú hliadku k prevereniu oznámenia o napadnutí verejného činiteľa na Podunajskej ulici, kde sa festival konal. Tu nakoniec policajti zadržali 45 ročného Bratislavčana.

"Podľa doterajších informácií mal muž fyzicky napadnúť jedného z pracovníkov colného úradu Bratislava, po tom ako sa tento pracovník preukázalm, že sa jedná o pracovníka colného úradu pri výkone kontroly počas uvedeného podujatia. Poškodenému mužovi spôsobil údermi päsťou zranenia v oblasti tváre, ktoré si vyžiadali ošetrenie," uviedol Szeiff.

Vyšetrovateľ už obvinil 45-ročného Petra J. z trestného činu útoku na verejného činiteľa, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

O bližšie informácie sme požiadali aj colníkov. Zaujímalo nás najmä, či išlo o niektorého zo stánkarov. "Pri kontrole návštevník festivalu prejavil agresívne správanie voči hliadke príslušníkov CÚ Bratislava a napadol jedného z nich. Páchateľ bol zadržaný. Za napadnutie verejného činiteľa mu hrozí trest odňatia slobody na dobu 1 až 5 rokov," prezradila nám hovorkyňa colného úradu v Bratislave Drahomíra Adamčíková.

Oslovili sme aj organizátorov podujatia, ale o incidente nemali vedomosť. Pokiaľ ide o príčinu, pre ktorú festival v nedeľu, kedy mal ešte pokračovať, zrušili, dôvodom bol výpadok elektriny.
(ms)

VIDEO: Polícia varuje Bratislavčanov - takto si zlodeji značkujú byty, ktoré chcú vykradnúť...

V priebehu uplynulého obdobia polícia informovala o náraste prípadov krádeží vlámaním do bytov, ku ktorým dochádza bez zjavného porušenia vchodových dverí. Prípady sa udiali na viacerých miestach Bratislavy, pričom v súvislosti s týmito skutkami policajti tretieho bratislavského okresu vzniesli v priebehu tohto roka obvinenie jednej osobe – štátnemu príslušníkovi Gruzínska. Ten je v súčasnosti stíhaný väzobne...

Páčil sa vám článok?