VIDEO: Polícia varuje Bratislavčanov - takto si zlodeji značkujú byty, ktoré chcú vykradnúť...

26.10.2021

Zdroj: koláž abn - FB Polícia SR

Páčil sa vám článok?

V priebehu uplynulého obdobia polícia informovala o náraste prípadov krádeží vlámaním do bytov, ku ktorým dochádza bez zjavného porušenia vchodových dverí. Prípady sa udiali na viacerých miestach Bratislavy, pričom v súvislosti s týmito skutkami policajti tretieho bratislavského okresu vzniesli v priebehu tohto roka obvinenie jednej osobe – štátnemu príslušníkovi Gruzínska. Ten je v súčasnosti stíhaný väzobne...

"Za obdobie od polovice mesiaca júl 2021 až ku dnešnému dňu evidujeme na území Bratislavy viac ako 20 takýchto skutkov, pri ktorých došlo k prekonaniu uzamykacieho mechanizmu vstupných dverí do bytov nezisteným spôsobom. Vo väčšine prípadov sa jednalo o bezpečnostné dvere s bezpečnostnými vložkami aj vyšších tried s tzv. jamkovými kľúčmi," uviedla Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

"Na základe kamerových záznamov, ktorými disponujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V, sa obraciame na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení neznámych osôb. Tieto osoby boli v nočných hodinách zachytené kamerami priamo pri značení si vchodových dverí do bytov. Značenie prebiehalo v nočných hodinách cca. Okolo 02.00 h a 03.00 h najmä v okolí Smolenickej ulice. V tejto súvislosti znova apelujeme a vyzývame občanov k zvýšenej pozornosti a všímavosti! Polícia v tejto súvislosti odporúča nasledovné: Pred odchodom na dovolenku starostlivo zamknite dvere a zavrite okná. Nezabúdajte ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná," uvádza polícia na sociálnej sieti.

"Počas vašej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu/domu. Nezaťahujte okná roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma. Informujte aj vašich susedov o tejto taktike zlodejov a majte s nimi dobré vzťahy. Sú jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť svoj byt či dom. Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu/bytu, všímali si pohyb neznámych podozrivých osôb, a ak je to možné vyfotografovali ich. Ak máte nainštalovaný bezpečnostný systém vždy použili pred odchodom z bytu je vhodné ho umiestniť/ označiť na viditeľné miesto. Môže to odradiť možných páchateľov. Venujte väčšiu pozornosť kontrole magnetických zámkov vchodových dverí vášho bytového domu. Môže byť znefunkčnený napr. nalepením cudzích predmetov. Takisto venujte pozornosť Vašim vchodovým dverám či zárubniam do bytu, konkrétne či nevykazujú známky prelepenia alebo iného označenia," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie