Vo Vrakuni zo zaparkovaného auta ukradli notebook, mobil aj slúchadlá: Polícia vyzýva vodičov na obozretnosť

20.1.2021
Krádež vecí z auta

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti vyzývajú vodičov k obozretnosti pri ponechaní zaparkovaného auta. Bratislavčan sa nepotešil, keď po príchode k svojmu autu, ktoré parkoval na Kazanskej ulici, zistil, že bolo vylúpené. Polícia o tom informovala na svojom Facebooku.

Bratislavská polícia vyzýva na svojej sociálnej sieti, aby si ľudia dávali pozor a boli obozretní, keď nechávajú svoje auto zaparkované bez dozoru. "Doposiaľ neznámemu páchateľovi stačila na krádež vecí z vozidla aj krátka chvíľa, v priebehu ktorej vozidlo vodič opustil a svoje osobné veci ponechal na prednom pravom sedadle," uviedla bratislavskí policajti na svojom Facebooku s tým, že ku krádeži došlo počas včerajšieho dňa na parkovisku pred predajňou potravín na Kazanskej ulici v Bratislave.

Podľa slov polície po vniknutí do vozidla zn. Hyundai i30 páchateľ odcudzil notebook, mobilný telefón a bezdrôtové slúchadlá v celkovej hodnote približne 810 eur. Polícia zároveň vodičom odporúča, že podobné neželané skúsenosti môžete eliminovať, ak si osvojíte nasledovné odporúčania:

Vodičom odporúčajú, aby aj pri krátkodobom opustení vozidla si v jeho interiéri nenechávali autorádio, doklady, peniaze, telefón, peniaze, tašky a kabelky, oblečenie. "Tieto veci nie je vhodné ani ukladať do kufra, treba ich radšej nosiť pri sebe," spresňuje polícia s tým, že keď sa ľudia sústredia na ukladanie vecí do úložných priestorov, nevšímajú si, kto ich pozoruje a keď odídu od auta, zlodej presne vie, čo ho sa vo vozidle nachádza.

Parkujte radšej na strážených a osvetlených parkoviskách. Keď opustíte zaparkované auto, je vhodné, aby ste mechanicky skontrolovali, či je zamknuté a nespoliehali sa len diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie. "V prípade, že vodič po návrate k vozidlu zistí, že niekto do neho násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať a ničoho sa nedotýkať, odcudzené veci zisťovať len pohľadom. Mohlo by dôjsť k zničeniu stôp," dodáva na záver polícia.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie