Mladík bez vodičského preukazu chcel vo Vrakuni uniknúť v aute PMJ-čkárom - nevyšlo mu to...

3.11.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí PMJ – čkári včera, teda v pondelok o 11:30 h v rámci svojej hliadkovej činnosti spozorovali na Stavbárskej ulici v Bratislave motorové vozidlo zn. Škoda Octavia bielej farby, v ktorom sedel vodič nepripútaný bezpečnostným pásom. Keď jeho vozidlo chceli zastaviť a skontrolovať, pokúsil sa v aute o únik, ale proti skúseným policajtom nemal šancu...

Nakoľko vodič nemal zapnuté pásy, tak sa ho službukonajúci policajti rozhodli predpísaným spôsobom zastaviť. "Vodič však na výzvu policajtov nereagoval, svoje vozidlo nezastavil, ba dokonca zvýšil rýchlosť a začal unikať v smere na Poľnohospodársku ulicu. Policajti ho začali prenasledovať a vyzývať k jeho zastaveniu. Vodič motorového vozidla zn. Škoda Octavia však nezvládol riadenie, prudko zabrzdil, z motorového vozidla vyskočil a dal sa na peší útek. Ale ani ten nebol úspešný. Po zadržaní boli voči nemu použité donucovacie prostriedky, pri ktorých nedošlo k žiadnym zraneniam osoby," informovala Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti. 

Následnou kontrolou v policajných evidenciách bolo zistené, že 18-ročný vodič z Bratislavy nie je držiteľom vodičského oprávnenia a v minulosti mu bol uložený zákaz činnosti. "Osoba bola obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov. V súčasnosti je prípad aj naďalej predmetom objasňovania," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?