29-ročná Mária sa vlámala do domu, pokradla veci za 400 eur a hrozí jej 10 rokov väzenia

6.2.2017
0
29-ročná mária sa vlúpala do domu, pokradla veci za 400 eur a hrozí jej 10 rokov väzenia - Vrakuna
Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva 29-ročnej Márii z Bratislavy. Obvinená sa mala skutku dopustiť aj napriek tomu, že v minulosti už bola trestným rozkazom Okresného súdu Bratislava II za prečin krádeže právoplatne odsúdená.

Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvinenej do väzby. V prípade preukázania viny jej teraz v súlade s Trestným zákonom hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinená mala podľa doterajšieho vyšetrovania včera, teda v nedeľu 5. februára 2017 v skorých ranných hodinách spolu s doposiaľ neznámym páchateľom vniknúť na súkromný pozemok a následne sa vlámať do rodinného domu na Hrušovskej ulici v mestskej časti Bratislava – Vrakuňa.

Z priestorov pozemku a rodinného domu mali následne odcudziť rozložené drevené časti postele, televízor, predlžovací kábel, skladaciu stoličku, aku skrutkovač s príslušenstvom, dámske čižmy, prezuvky a deku. Krádežou bola spôsobená škoda predbežne vyčíslená v hodnote cca 400,- €. Po vypátraní hliadkou Policajného zboru, vykonaní všetkých potrebných úkonov a vznesení obvinenia bola menovaná umiestnená na oddelení policajného zaistenia.  

(TASR, foto: ops)

Páčil sa vám článok?