Boj s kriminalitou v Pentagone. Polícia zverejnila, ako sa jej darí

17.11.2016
0
Boj s kriminalitou v pentagone. polícia zverejnila, ako sa jej darí - pentagon_vrakuna
Páčil sa vám článok?

Bezpečnostnú situáciu v mestských častiach Bratislava - Vrakuňa, Bratislava - Podunajské Biskupice a najmä v okolí smutne známeho objektu Pentagonu policajti dlhodobo monitorujú a dnes zverejnili, ako sa im tu proti zločinu darí bojovať.

Podľa policajných štatistík je za desať mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím s rokom 2015 viditeľný pokles trestných činov v týchto lokalitách. Uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

„Bezpečnostnú situáciu v týchto mestských častiach najviac ovplyvňuje nechválne známy bytový objekt takzvaný Pentagon na Stavbárskej ulici. Uvedený objekt sa nachádza v mestskej časti Vrakuňa na hranici s mestskou časťou Podunajských Biskupíc. V týchto miestach zaznamenávame najmä drogovú trestnú činnosť, ktorej objasnenosť máme najvyššiu, evidujeme tu aj majetkovú trestnú činnosť a v menšej miere násilnú trestnú činnosť,” objasnila ďalej hovorkyňa.

Podľa jej slov polícia neustále pracuje na zlepšení situácie v Pentagone a v jeho okolí. „Za účelom zlepšenia bezpečnostnej situácie pravidelne prijíma rôzne opatrenia. Jedným z nich je aj zvýšenie počtu hliadok, ktoré v tomto okolí hliadkujú, taktiež úzka spolupráca s ďalšími policajnými zložkami. Od mája roku 2015 na základe vykonaných analýz bol prijatý nový plán policajných opatrení zameraný na eliminovanie narušovania verejného poriadku, páchania násilnej, majetkovej a drogovej trestnej činnosti a páchania priestupkov,” povedala ďalej.

„Policajti z obvodného oddelenia  Vrakuňa a nad rámec aj policajti z ďalších obvodných oddelení v rámci polície Bratislava II, ako aj policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky krajského riaditeľstva v Bratislave a taktiež aj služobnej kynológie sú do tejto lokality velení do hliadkovej služby pätnásťkrát v každom kalendárnom mesiaci. Okrem toho sú vykonávané policajné akcie a polícia zintenzívnila aj spoluprácu s Mestskou políciou Ružinov,” uviedla Kurucová.

Podľa jej vyjadrenia polícia problém v okolí Pentagonu rieši aj v spolupráci s mestskou časťou Vrakuňa, ako aj s mestskou časťou Podunajských Biskupíc, výbornú spoluprácu má aj s občianskym združením. „Nezastupiteľné miesto predstavuje prevencia, preto sa snažíme v rámci preventívnych aktivít vykonávať na základných školách v týchto mestských častiach medzi študentmi osvetu,” zdôraznila na záver Kurucová.

Ministerstvo vnútra neupúšťa od svojho zámeru zriadiť policajnú stanicu v blízkosti obytného domu Pentagon v Bratislave, ktorý je dlhé roky spojený s množstvom sťažností obyvateľov na drogovú kriminalitu, nečistotu či porušovanie verejného poriadku. „V pláne našich investičných aktivít však zatiaľ nefiguruje, pretože v prvom rade musíme vyriešiť otázku vlastníctva pozemkov, ktoré nepatria mestu,” uviedol minulý týždeň tlačový odbor ministerstva.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?