FOTO Požiar v Dúbravke, jeden mŕtvy, evakuovaní nocovali v Dome kultúry

4.11.2016
0
Požiar v dúbravke , jeden mŕtvy, evakuovaní nocovali v dome kultúry - poziar dubravka
Páčil sa vám článok?

ATUALIZOVANÉ Až 23 hasičov zasahovalo včera večer po 22.00 h pri požiari bytu na ulici Ľuda Zúbka v Dúbravke.

Požiar vznikol v byte na treťom podlaží, pričom došlo k silnému zadymeniu spoločných priestorov schodiska od tretieho až po ôsme podlažie.  „Hasiči vyniesli z týchto priestorov tri intoxikované a popálené osoby v bezvedomí. Jedna osoba svojim zraneniam na mieste podľahla,“ uviedla hovorkyňa Hasičov Zuzana Farkasová.

Na miesto dorazili aj policajti. „Z vchodu domu odviedli staršiu dezorientovanú ženu, ktorá pravdepodobne utrpela v dôsledku požiaru zranenia a popáleniny. Po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci pokračovali v evakuácii osôb na prvých troch poschodiach bytovky,“ informoval poluicajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa Szeiffa policajti pomáhali obyvateľom usmerňovali ich pri evakuovaní. Z priestorov domu bolo do bezpečia odvedených celkovo 25 ľudí. „Pri hasení požiaru bolo na chodbe jedného z poschodí obytného domu nájdené telo 20-ročnej ženy bez známok života,“ uviedol hovorca. Aj napriek okamžitej snahe zdravotníkov sa ženu oživiť nepodarilo.

Obyvateľov z bytov prichýlili najskôr v evakuačnom autobuse, kde prebiehala ich zdravotná diagnostika. K požiaru dorazil ešte v noci aj starosta Martin Zaťovič, pre evakuovaných pripravili na prenocovanie Dom kultúry. Na miesto prišla aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru a psychologická služba.

O požiari ešte v noci informovala mestská časť aj na sociálnej sieti. „Prosim vás. Cca. 20 ľudípotrebuje súrne pomoc. Stačia deky. Kto môže teraz do Domu kultúry ich priniesť, nakoľko tam budu nocovat. Vyhoreli im byty. Dakujem. Ak treba prideme aj autom po ne.“

Ako nám aktuálne prezradila dnes ráno hovorkyňa mestkej časti Lucia Marcinátová, v Dome kultúry nocovalo 21 ľudí. Pripravili pre nich nocľah, deky i občerstvenie. Niektorí sa stále do svojich bytov nemôžu vrátiť, časť z týchto ľudí išla ráno do práce. Momentálne prebieha obhliadka požiaru odborníkmi.

(ms, TASR Foto: TASR, MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?