Policajti budú strážiť poriadok v prírode, ale aj v Novom Meste

5.7.2016
0
Policajti budú strážiť poriadok v prírode, ale aj v novom meste - mestska_policia
Páčil sa vám článok?

Prázdninové dni sú nielen o zábave, ale aj o zvýšenej pozornosti zo strany polície či iných poriadkových síl. Aj bratislavskí mestskí policajti sú počas tejto letnej turistickej sezóny pripravení dohliadať na bezpečnosť Novomešťanov, na verejný poriadok v novomestských uliciach a na to, aby sa každý cítil príjemne a bezpečne.

„Zameriame sa na všetky miesta, ktoré využívajú Novomešťania, ale aj obyvatelia iných mestských častí, na oddych. Vo zvýšenej miere budeme kontrolovať situáciu na Kolibe a na Železnej studienke,“ informovala hovorkyňa bratislavskej Mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Z dôvodu zabezpečenia plynulej dopravy budú policajti v prípade naplnenia parkovísk pri Železnej studienke odkláňať vozidlá už na kruhovom objazde na Ceste na Červený most na okolité parkoviská. Na Železnej studienke budú príslušníci mestskej polície dohliadať aj na dodržiavanie zákazu vjazdu vozidiel na ulicu Cesta mládeže.

Príslušníci jazdnej polície budú navyše na koňoch dohliadať na poriadok a bezpečnosť návštevníkov v okolí Partizánskej lúky. Kontrolovať budú aj dodržiavanie predpisov zo strany cyklistov. Ich úlohou bude tiež dohliadať, či majitelia psov vedú svoje psy na vôdzke. Mestskí policajti budú zabezpečovať verejný poriadok aj na Kuchajde.

„Zameriame sa najmä na dodržiavanie zákazu vjazdu s bicyklom a na zákaz vstupu so psom. Dohliadať však budeme na dodržiavanie všetkých povinností vyplývajúcich z Prevádzkového poriadku prírodného areálu Kuchajda. Pre zabezpečenie pokojného oddychu obyvateľov Nového Mesta budeme intenzívnejšie dohliadať na dodržiavanie prevádzkových hodín letných terás, ale aj všetkých pohostinských a reštauračných zariadení na území Nového Mesta,“ dodala hovorkyňa mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Bratislavská Mestská polícia v súvislosti s parkovaním v blízkosti najdôležitejších oddychových zón informuje občanov, že v spolupráci s magistrátom, zástupcami samosprávy Nového Mesta, ako aj občianskej verejnosti rieši zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v okolí Koliby a Železnej studienky.

Mestská polícia v súčasnosti odporúča občanom, aby v prípade možnosti najmä počas víkendov a dní pracovného pokoja využili na dopravu do okolia Železnej studienky a Koliby mestskú hromadnú dopravu.

(ts)

Páčil sa vám článok?