Správy z podsvetia 07/2001

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

NA VIEDENSKEJ CESTE sa na výstavisku Incheba vlámal neznámy páchateľ do stánku firmy Saab. Vylomil dvere na kancelárii a vzal si odtiaľ televízor značky Pioneer. Nešlo o hocijaký televízor - firma AVC Pro Expo Bratislava, ktorá je jeho majiteľom, vyčíslila škodu na 490-tis. korún.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ napadli štyria páchatelia 27-ročného muža z Liptovského Mikuláša. Útočníci začali mladého muža biť po tvári, potom ho zhodili na zem a dokopali. Nakoniec mu prikázali, aby si vyzliekol nohavice a tričko, ktoré mu zobrali spolu s taškou a ruksakom s ostatnými vecami a dokladmi. Mladík mal zlomený nos a podliatiny na tele. Jeden z páchateľov sa asi o dve hodiny po skutku dopustil ďalšej lúpeže na Šancovej ulici. 23-ročného Rada zo Žiaru nad Hronom vtiahol do vchodu jedného z domov a pod hrozbou bitky od neho žiadal peniaze. Tisícka ho uspokojila a mladík vyviazol bez zranenia. Polícia však už po lúpežníkoch pátrala a 21-ročný Marek H. z Galanty bol prvý, ktorý skončil v cele. Po ostatných polícia pátra.

NA KRÍŽNEJ ULICI prepadol neznámy páchateľ 69-ročnú Bratislavčanku. Ukradol jej kabelku, v ktorej mala 6200 Sk a doklady, a navyše jej spôsobil zranenia, kvôli ktorým bude najmenej mesiac vyradená z normálneho života.

NA HVIEZDOSLAVOVOM NÁMESTÍ hliadka polície zadržala 50-ročného J. M. z Bratislavy, ktorého istý občan označil za vlamača, ktorý mu vykradol byt. Našli uňho veci pochádzajúce z bytu - laptop IBM, mobilný telefón, prehrávače na minidisky, šperky, bankomatovú kartu a 7000 korún. J. M. sa na mieste priznal k vlámaniu a skončil v policajnej cele.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI prepadli traja lúpežníci 25-ročnú Bratislavčanku. Ohrozovali ju pištoľou a žiadali peniaze. Keď im nechcela nič dať, jeden z páchateľov jej držal ruky a jeho komplici jej vzali mobilný telefón a 18 500 korún v hotovosti. Bratislavčanka utrpela škodu 44 500 korún.

NA ULICI PRI VINOHRADOCH 72-ročný invalidný dôchodca úmyselne vystrelil z okna svojho bytu na 65-ročného Bratislavčana, ktorý práve prechádzal popod okná. Strele zasiahla a vážne poškodila počeň zraneného muža. Zbraň, ktorú mal strelec nelegálne, polícia zaistila. Vyšetrovateľ OÚV PZ Bratislava III. obvinil dôchodcu z trestných činov ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby.

NA PLZENSKEJ ULICI polícia objavila strieborné Audi A6 TDI, ktoré v ten istý deň ukradli na Páričkovej ulici. Pri postriežke policajti zadržali 21-ročného Branislava P. z okresu Levice, ktorý mal pri sebe štartovací mechanizmus. Mladíka vyšetrovateľ obvinil z trestného činu pokusu o neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla. Auto v hodnote milión korún patrí nemeckej firme Associated Weavers a polícia ho odovzdala jej zástupcovi.

NA DEVÍNSKEJ CESTE neprispôsobil 38-ročný vodič Fiatu Tempra rýchlosť jazdy auta stavu vozovky, pričom sa dostal do protismeru a mimo cesty narazil do stromu. Pri náraze utrpel smrteľné zranenia, ktorým na mieste havárie podľahol.

(ver)

Páčil sa vám článok?