Strelec z Irish Pubu dostal 14 rokov

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na 14 rokov väzenia odsúdil Krajský súd v Bratislave Mikuláša P. za vraždu, pokus vraždy, ublíženie na zdraví s následkom smrti a nedovolené ozbrojovanie.

Mikuláš P. alias Miki by si mal trest odpykať v III. najťažšej nápravno-výchovnej skupine. Päťčlenný senát uznal Mikuláša P. vinným zo streľby v bratislavskom Irish pube 7. júla 1999. Mikuláš P., ktorý mal už viackrát konflikty so zákonom, mal podľa obžaloby v bratislavskom Irish Pube na Sedlárskej ulici v Bratislave zavraždiť tromi výstrelmi z nelegálne držanej pištole kalibru 7,65 mm podnikateľa Jána Š. a jeho brata Mariána Š. postreliť do ramena. V preplnenom Irish Pube prišiel pri streľbe o život aj 26-ročný náhodný hosť Tomáš A., ktorý nemal s konfliktom Mikuláša P. a bratov Š. nič spoločné. Strelnému poraneniu hlavy podľahol v nemocnici.

Obžalovaný Mikuláš P. sa dva dni po skutku sám prihlásil na polícii, keď po ňom bolo vyhlásené celoštátne pátranie. Okamžite ho vzali do vyšetrovacej väzby, kde je dodnes. Pri výsluchu sa však k vražde nepriznal. Mikuláš P. skutok popieral a tvrdil, že v osudný deň v Irish pube vôbec nebol. Obhajoval sa tým, že v kritickom čase bol za dievčatami v Devínskej Novej Vsi, navštívil solárium, striptízový bar Big Apple atď. V priebehu hlavného pojednávania vypovedali desiatky svedkov a osem znalcov predložilo posudky. Súd zaviazal Mikuláša P. aj na náhradu škody matke Tomáša A. v občiansko-právnom konaní. Obžalovaný spolu s právnym zástupcom sa proti verdiktu súdu okamžite odvolali na Najvyšší súd SR. Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť.

(ver)

Páčil sa vám článok?