V centre mesta sa najviac kradnú autá a veci z nich

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Starom Meste zaznamenali štátni policajti vlani 4412 trestných činov, čo je o 362 menej ako v roku 1999.

Ako informoval na rokovaní miestneho zastupiteľstva riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I. Gabriel Allö, 45 percent trestnej činnosti sa týka krádeží motorových vozidiel a vecí z nich. V centre mesta sa udiali vlani iba dve vraždy, ktoré nemali ani lúpežný, ani rasový motív. Objasnenosť trestnej činnosti v tejto mestskej časti je 24,2-percentná.

V tomto roku sa štátna polícia zameria najmä na znižovanie uličnej trestnej činnosti. Reálnou ambíciou je vytvorenie ďalšieho Obvodného oddelenia Policajného zboru s názvom Bratislava-stred. Dôležité je nájsť vhodný objekt v centre mesta, o čom rokujú so starostom Starého Mesta Andrejom Ďurkovským. Zriadenie nového policajného oddelenia je aj podľa neho nevyhnutnosťou, pretože obvodné odddelnie na Sasinkovej ulici je preťažené, a preto aj služby sú tu policajtov najmenej atraktívne z celého Slovenska.

Mestská polícia riešila v Starom Meste v minulom roku 24 390 priestupkov. Podľa jej staromestského náčelníka Ivana Hricka pripadá na jedného mestského policajta za službu riešenie šiestich priestupkov, čo je o 42 percent viac ako v ostatných častiach Bratislavy. Najviac ich zaznamenali ako obvykle za zle zaparkované vozidlá. Až 41 percent zo všetkých odtiahnutých vozidiel v hlavnom meste bolo práve zo Starého Mesta.

(lau)

Páčil sa vám článok?