Správy z podsvetia 23/2000

7.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA BOTANICKEJ ULICI v bare Casey sa 27-ročný Tibor V. z Bratislavy pokúsil zavraždiť 48-ročného Jána T. Pri streľbe však bol zranený 34-ročný Tristan K, ktorý sa bude liečiť minimálne dva mesiace. Vyšetrovateľ obvinil Tibora V. z pokusu vraždy a sudca ho zobral do vyšetrovacej väzby. Za pokus vraždy mu hrozí väzenie až na 15 rokov.

NA BAJKALSKEJ ULICI zasahovala hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky na čerpacej stanici, kde za predajný pult vošiel 33-ročný muž, ktorý žiadal od personálu peniaze a jednu predavačku pritom škrtil. Páchateľ potom z čerpadla ušiel na taxíku, ktorý policajti našli zaparkovaný na Mickiewiczovej ulici v Bratislave. Taxikár vypovedal, že zákazník, ktorého viezol, spôsobil na čerpacej stanici výtržnosť a nezaplatil ani za taxík. Keď zákazníka opísal, policajti ho zadržali a predviedli na políciu. Hrozí mu obvinenie z trestných činov pokusu lúpeže a výtržníctva.

NA RAČIANSKEJ ULICI si na vrátnicu Výskumného ústavu zváračského polícia prišla po dvoch mužov, ktorých tam zadržiaval majiteľ záhradníctva Florco. Muži mu z firmy ukradli väčšie množstvo okrasných drevín v hodnote asi 50-tis. korún. Podozrenie policajtov sa potvrdilo, keď za garážami na Sliačskej ulici ukradnuté dreviny našli. 28-ročný Ján L. z Hurbanova bol obvinený z trestného činu krádeže, jeho 39-ročného komplica Petra K. zo Spišského Podhradia budú riešiť v priestupkovom konaní.

NA ULICI K. ADLERA vykonali v jednom z bytov policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava 4 domovú prehliadku a našli tam 34 papierových skladačiek, v ktorých boli takmer dva gramy heroínu. Z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných látok a obchodovania s nimi obvinil vyšetrovateľ 41-ročnú Alicu D. a za pomoc pri týchto trestných skutkoch aj 30-ročného Róberta G. Obvinená využívala byt narkomana na predaj drog a ako protislužbu mu poskytovala heroín zadarmo.

NA HARMINCOVEJ ULICI pri Zimnom štadióne ukradol neznámy páchateľ striebornú Škodu Octaviu, v ktorej mal jej 24-ročný majiteľ aj svoj občiansky a vodičský preukaz, OEV a iné doklady, ako aj telefón, CD a iné veci. Vozidlo policajti našli pod hradom Devín na prístupovej ceste k rieke Morave. Chýbala mu predná maska, kapota, predné blatníky a poškodená bola i prístrojová doska. Na zadnom nárazníku bola namontovaná iná ŠPZ.

NA TICHEJ ULICI vykradol neznámy zlodej byt patriaci 45-ročnému Američanovi. Odniesol si počítač Compaq s príslušenstvom, mobil Nokia, rôzne šperky a peniaze v hotovosti v rôznych menách. Američan odhadol škodu na pol milióna korún. Policajti zistili, že zlodej sa do bytu, ktorý sa nachádza na prízemí, dostal tak, že vypáčil okno na pracovni.

NA WOLKROVEJ ULICI sa vo svojom byte stal obeťou piatich neznámych vydieračov 31-ročný Ukrajinec. Páchatelia zazvonili najskôr pri dverách bytu a keď im otvoril, vtlačili ho dnu a fyzicky ho napadli. Vyhrážali sa mu fyzickou likvidáciou a žiadali peniaze za odpredaj motorových vozidiel. Ukrajinec vydieračom zo strachu o život dal 255 tisíc korún a 8 000 USD. To sa im však zdalo málo, preto mu zobrali ešte mobilný telefón, náramkové hodinky, prsteň zo žltého kovu a cestovný pas. Celkom mu spôsobili škodu za 673 tisíc korún. Polícia po vydieračoch pátra.

(ver)

Páčil sa vám článok?