Na korze sa za bieleho dňa stala vražda

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Laurinskej ulici pred reštauráciou La Dolce Vita došlo k vražde. Hneď pri známej soche Čumila sa dostal do konfliktu s dvoma mužmi Muhamed Š. (narodený v roku 1971) z Bosny a Hercegoviny.

Jeden z mužov ho usmrtil jednou ranou z pištole, ktorá ho zasiahla do brucha a potom obaja ušli smerom na Medenú ulicu.

Páchateľa, ktorým je cudzí štátny príslušník R. S. (ročník 1975), zadržala cudzinecká polícia na hraničnom priechode Rusovce - Rajka, cez ktorý sa na osobnom aute BMW 318 chystal opustiť územie republiky. Vyšetrovateľ Krajského úradu vyšetrovania Policajného zboru v Bratislave obvinil R. S. z trestného činu vraždy a zároveň bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby. Nebohý Muhamed Š. patril k ochranke dnes už tiež nebohého bossa bratislavského podsvetia Eduarda Diniča.

Celý prípad je o to vážnejší, že k vražde došlo za bieleho dňa, keď sa na bratislavskom korze pohybuje množstvo ľudí. A stalo sa to hneď vedľa Čumila - staromestskej atrakcie, pri ktorej sa zastaví azda každý turista. Preto sú oprávnené obavy Bratislavčanov, aby sa niečo podobné neopakovalo, aby nešťastnou náhodou neboli zranení aj nevinní náhodní okoloidúci.

Už niekoľko týždňov je centrum mesta pod kontrolou monitorovacieho systému kamier mestskej polície. Žiaľ, miesto vraždy bolo mimo záberu kamier. Je preto potrebné, aby aj priestor pred touto reštauráciou, kde je predpoklad pohybu podozrivých osôb, bol dôkladne monitorovaný. Nie preto, aby objektív kamery obťažoval, ale preto, aby sa aj tu Bratislavčania a návštevníci mesta cítili bezpečne. Každý si totiž poriadne rozmyslí, či bude trestnú činnosť páchať v „priamom prenose“ policajnej kamery.

Staromestský Čumil sa tak stal svedkom vraždy. Nie je to veľmi dobrá správa pre obyvateľov tohto mesta. Nemožno sa preto vôbec čudovať, ak sa tomuto miestu budú ľudia odteraz vyhýbať. Zatiaľ totiž nemajú záruku, že sa niečo podobné nebude opakovať. A je predsa len rozdiel pozerať sa na takéto scény vo filmoch a zažiť to na vlastnej koži.

(ado)

Na korze bol zastrelený muž. Šťastie pre tých, ktorí tam vtedy neboli...
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?