Policajti budú kontrolovať viac

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Počas medzinárodného týždňa bezpečnosti na cestách bude od 1. do 7. mája Okresný dopravný inšpektorát Bratislava 1 vykonávať zvýšený dohľad nad cestnou premávkou v Starom Meste. Ten bude zameraný nielen na vodičov áut a motocyklov, ale aj na chodcov a cyklistov.

Ako nás informoval riaditeľ Dopravného inšpektorátu Bratislava 1 major Ľuboš Kuril, hliadky dopravnej polície budú vysielať do blízkosti základných a stredných škôl, kde budú dohliadať najmä na správanie chodcov. U motocyklistov budú policajti vo zvýšenej miere kontrolovať používanie predpísanej ochrannej prilby, technický stav motocykla a dodržiavanie stanovenej rýchlosti.

Pozornosť bude polícia venovať aj vodičom motorových vozidiel, kontrolovať budú technický stav vozidiel a dodržiavanie povolenej rýchlosti. Policajti budú vodičov kontrolovať najmä na miestach, kde najčastejšie dochádza k dopravným nehodám. K takým patrí Pražská, Karadžičova a Brnianska ulica, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu či Šafárikovo námestie.

Ako uviedol Ľ. Kuril, veľmi varovne vyznieva štatistika dopravnej nehodovosti v Starom Meste za rok 1999. Na cestách sa tu stalo 2314 nehôd, pri ktorých zomrelo 10, ťažko sa zranilo 47 a ľahko 77 ľudí. Vyčíslená škoda presiahla 107 miliónov korún.

(stn)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie