FOTO: Ako sa na Milanovi Kňažkovi prejavil jeho boj s ochorením COVID-19?

14.10.2020

Zdroj: koláž abn - Google Maps a FB M.K.

Páčil sa vám článok?

Herec a bývalý minister kultúry či zahraničných vecí Milan Kňažko je už doma z nemocnice, kde strávil niekoľko dní, nakoľko sa jeho zdravotný stav koncom septembra nečakane zhoršil v súvislosti s ťažším priebehom ochorenia COVID-19, ktoré mu bolo minulý mesiac diagnostikované. Na sociálnej sieti sa poďakoval zdravotníkom - lekárom i sestričkám za ich starostlivosť...

"S veľkou vďakou a hlbokou úctou sa skláňam pred sestričkami, doktormi a všetkými zdravotníkmi, ktorí v týchto ťažkých časoch a mimoriadne náročných podmienkach riskujú svoje zdravie, aby chránili to naše, vrátane záchrany toho najcennejšieho, životov. Verím, že zodpovední ústavní činitelia to v rámci nastávajúcej reformy zhodnotia nielen slovami," napísal herec a bývalý politik Milan Kňažko na svoj oficiálny facebookový profil, pričom nepochybne narážal na to, že ľuďom pracujúcim v zdravotníctve stále neboli vyplatené peniaze, ktoré im štát sľúbil a dokonca aj vyčlenil za ich nasadenie v boji s prvou vlnou pandémie koronavírusu na Slovensku. 

"Ešte raz Vám ďakujem za starostlivosť, ľudskosť, trpezlivosť a odbornosť," dodal líder novembrovej revolúcie z roku 1989, ktorý pridal aj svoju aktuálnu fotografiu urobenú doma, pravdepodobne v kúpeľni. Milan Kňažko je na nej evidentne chudší so smutným výrazom v tvári, bez povestnej iskry v očiach, ale za to s veľkým šedivým strniskom.

Zdroj: koláž abn - FB M.K. a P.D.

​Milan Kňažko v júni 2020 (vpravo) a po prepustení z nemocnice v októbri (vľavo)...

Väčšina diskutujúcich na jeho FB profile sa však potešila z toho, že ho opäť vidia a popriali mu veľa ďalších síl pri boji s následkami ochorenia, ktoré by podľa vlastného vyjadrenia, on sám neprial ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi. 

​(ars)

 

Páčil sa vám článok?