Milan Kňažko má ochorenie COVID-19 a nepraje ho ani tým, čo o koronavíruse šíria bludy...

29.9.2020
0
Milan Kňažko

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Herec Milan Kňažko na sociálnej sieti verejnosť informoval, že mal pozitívny test na koronavírus a už šiesty deň zápasí s ochorením COVID-19, pričom sa jeho zdravotný stav zhoršil natoľko, že musel byť hospitalizovaný...

"Za posledných pár týždňov som hral niekoľko predstavení. My bez rúšok, diváci s rúškami, tak stanovili predpisy. Som Covid pozitív, šiesty deň. Stav sa zhoršil a som v nemocnici. Vyzývam všetkých, aby nezľahčovali situáciu a rešpektovali nariadenia vlády a zdravotníkov," napísal bývalý minister kultúry a stále aktívny herec Milan Kňažko na svoj oficiálny facebookový profil. 

"Nenosenie rúšok nie je prejav vlastnej slobody, ale bezohľadnosť k slobode tých , ktorých tým ohrozujeme. Neverte lacným exhibicionistom, že Covid je len ľahká chrípka. Prežil som desiatky chrípkových ochorení, ale Covid neprajem dokonca ani tým, ktorí tieto bludy šíria," prízvukuje z nemocničného lôžka Kňažko.

Bratislavským novinám sa podarilo s bývalým lídrom Nežnej revolúcie telefonicky skontaktovať a chceli sme sa ho opýtať konkrétne, v čom je ochorenie Covid-19 v jeho prípade horšie ako bežná chrípka, teda či má vysoké teploty, bolesti hrdla, svalov či nebodaj dýchacie ťažkosti, prípadne iné príznaky. "Viete čo, nechcem sa k svojmu zdravotnému stavu bližšie vyjadrovať. To, čo som chcel povedať, som už napísal do svojho statusu, teda varovať ľudí, že je to naozaj horšie než chrípka." Kňažko nepoznal zatiaľ žiadne prognózy, čo sa týka svojej liečby či prípadného prepustenia z nemocnice a prezradil nám jedine to, že bol hospitalizovaný včera.  

(ars)

Páčil sa vám článok?