Obeť tragickej nehody na Tomášikovej - 18-ročnú Nguyen Thi Dieu Linh pochovajú v pondelok

23.9.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Veľký žiaľ momentálne prežíva celá vietnamská komunita žijúca v Bratislave v súvislosti s tragickou nehodou na Tomášikovej ulici, pri ktorej v pondelok zahynula 18-ročná Nguyen Thi Dieu Linh - študentka Gymnázia Ladislava Novomeského. Dievčina neprežila náraz vozidla Range Rover, v ktorom mala sedieť 35-ročná podnikateľka Daniela K. spolu so svojou mamou.

"Vietnamská komunita sa opäť topí v slzách bolesti spolu s rodinou pána Nguyen Van Quy, Truong Thi Mai, ktorý prišiel o dobrú, zbožnú dcéru, vzornú študentku, priateľku milovanú všetkými priateľmi, láskavú členku rodiny, ktorá jej mala zabezpečiť prosperujúcu budúcnosť. Nguyen Thi Dieu Linh († 18) mala 21. septembra 2020 nehodu na ceste do Ružinovského kultúrneho domu počas piateho mesiaca lunárneho kalendára. Na zníženie bolesti rodiny aj vzhľadom na aktuálny termín pohrebu sa s ňou jej priatelia a blízki môžu prísť naposledy rozlúčiť do konca týždňa na Bodrockú č. 18 vo Vrakuni," píše sa na facebookovej stránke Vietnamskej komunity na Slovensku.

Smútok prežívajú aj pedagógovia a študenti Gymnázia Ladislava Novomeského na Tomášikovej č. 2. Na budove školy bola vyvesená čierna zástava a jej spolužiaci a kamaráti chodia od tragického pondelka každý deň na miesto, kde 18-ročné dievča tragicky zahynulo, modlia sa tu, zapaľujú sviečky a spomínajú na ňu. "Je to strašné. Stále počuť ako jej rodina a otec sem chodia trúchliť a plakať. Až človeku zviera srdce, keď to počuje," napísala do diskusie na FB stránku Bratislavských novín pani Agáta. Tá pravdepodobne býva v blízkosti pietneho miesta, ktoré tu ešte v nešťastný pondelok 21. septembra vzniklo...

Zdroj: R.S.

Pietne miesto na trávniku vedľa Tomášikovej ulice, kde zomrelo vietnamské dievča po zrážke s automobilom...

Oficiálna posledná rozlúčka so zosnulou študentkou Nguyen Thi Dieu Linh spojená s pohrebným obradom sa bude konať v pondelok 28. septembra 2020 o 14:45 v bratislavskom Krematóriu.

​(ars)

Páčil sa vám článok?