VIDEO: Obrovská tragédia speváka Otta Weitera - prečo náhle zomrela jeho 47-ročná manželka Andrea?

17.7.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Azda najťažšie životné chvíle v týchto dňoch prežíva spevák Otto Weiter, ktorému tento týždeň úplne nečakane - v spánku zomrela manželka Andrea Fischerová - Weiterová. Spoločne spolu nielen vystupovali ako spevácka dvojica, ale aj moderovali viaceré programy pre TV Senzi. Jej náhle úmrtie je pre mnohých šokom i záhadou...

Otto Weiter sa stal populárnym vďaka účinkovaniu v populárnej televíznej relácii Repete, kde sa ešte v 90-tych rokoch azda najviac zviditeľnil pesničkou Nemám auto, nemám motorku. Andrea bola jeho druhou manželkou. Vzali sa v roku 2012. S tou prvou mal dve dnes už dospelé dcéry - 44-ročnú Andreu žijúcu v Česku a 29-ročnú fitnesku Nikolu, ktorá skúša šťastie v Amerike a býva v Las Vegas.   

Pred niekoľkými dňami oslávil Otto Weiter 65. narodeniny a zablahoželať mu prišiel kolega - moderátor a manažér Noro Meszároš. Aj keď bývalý markizák k fotke uviedol, že bolo veselo, tak pravdou je, že výraz Andreinej tváre nie je príliš radostný a chýba čo i len náznak úsmevu. 

Zdroj: FB N.M.

​Ona sama fotografiu takisto 10. júla zdieľala na svojom facebookovom profile s komentárom: "Včera sme mali deň otvorených dverí v rámci Otkových narodenín. Prišiel aj Noro a tak sme sa prijemne zabávali až do nevidím."

Odvtedy prešlo pár dní a v stredu ráno našiel Otto svoju manželku Andreu v posteli bez známok života.  Zomrela v spánku. A podľa Nora Meszároša nemala žiadne zdravotné problémy. "Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa malo niečo stať. Pre nás všetkých je to obrovský šok. Všetko sa to stalo v tichosti a v spánku. Zrazu. Všetci sa z toho pomaly spamätávame, je to veľmi ťažké," povedal Noro pre portál Pluska.

O pohrebe Weiterovej manželky sa viac dočítate tu: 

​Včera večer na svojom facebookovom profile zverejnil aj spomienkové video na Andreu Weiter - Fischer:

Na sociálnych sieťach sa objavili desiatky, možno až stovky fotografií, na ktorých bola Andrea, Otto a ich priatelia, kamaráti či známi. Všetkých ľudí, ktorí ju poznali, správa o jej náhlom úmrtí poriadne šokovala. 

Zdroj: FB M.H.

Takúto báseň jej venoval kolega spevák Milan Hrčka (na snímke spolu s Weiterovcami) s manželkou Evou:

​"Doznel tlmený akord života.
Stíchla jej tichúčka pieseň.
Hmla studená padá na polia
a nám do sŕdc bolestná tieseň."

Andrejka naša, lásku si mala na perách, dobrotu v srdci, poctivosť vo svojej duši.

Odpočívaj v pokoji Andrejka.
Navždy ostaneš v našich srdciach.
Ottovi a celej smútiacej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Zdroj: FB J.P.

"​Andrejka odpočívaj v pokoji a spravte s Mirušom hore showku," napísal na svoj facebookový profil spevák Jakub Petraník k tejto fotografii, na ktorej je s kolegom Mirom Fančovičom a manželmi Weiterovcami. Fančovič takisto pomerne nečakane zomrel v roku 2017.

Weiterovu manželku Andreu od detstva poznala aj Ottova kolegyňa z Repete Terézia Pekaríková. "Si ju pamätám, keď ju priniesla jej vtedy len 17-ročná mama Helena z pôrodnice. Bola neterou Evy Márie Uhríkovej a práve jej rodičia ju pomáhali vychovávať. Eva Mária zomrela v roku 2007 ako 51-ročná v Národnom onkologickom ústave. A Andrejka občas hovorievala, že aj ona určite raz zomrie na krvnú zrazeninu, pretože to majú dedičné. Netuším či to tak bolo a či s týmto zdravotným rizikom niečo robila. Ale ani psychicky na tom nebola dobre. Pred Ottom mala priateľa, ktorý podnikal s kamiónmi a vzal si veľký úver z banky, ale potom utiekol niekam do zahraničia a ona ho ako ručiteľka musela splácať. Aj keď spolu s Ottom strašne veľa pracovali a darilo sa im, tak do toho prišla koronakríza a oni zostali na niekoľko mesiacov bez roboty a príjmov. To jej určite na pohode nepridalo. Musel to byť pre ňu ohromný stres." 

Zdroj: FB A.F.

​Weiterovci mali vo svojom programe ako hosťa aj českú speváčku Ivetu Bartošovú a bolo to jedno z jej posledných vystúpení pred tým ako spáchala samovraždu v apríli 2014.

Pravdou je, že aj na sociálnej sieti sa v poslednom období prezentovala najmä zdieľaním spomienok na akcie v minulosti, ktoré komentovala v štýle: "Už nech sa tie pekné časy vrátia... " Bohužiaľ nestalo sa tak a osud veľmi kruto a predčasne ukončil Andreinu životnú púť. Zostanú nám však na ňu pekné spomienky a pripomínať nám ju budú desiatky piesní.

Viaceré interpretovala spoločne s manželom Ottom Weiterom a tu je jedna u nich:  

Posledná rozlúčka s nebohou manželkou Otta Weitera - speváčkou a moderátorkou Andreou Fischer - Weiter Uhríkovou (2.11. 1972 - 15. 7. 2020) bude v pondelok 20. júla 2020 o 14,00 h v Dunajskej Lužnej.

(ars)

Páčil sa vám článok?