FOTO a VIDEO: Mladej Bratislavčanke sa v Anglicku podarilo stretnúť a porozprávať s princom Charlesom!

16.2.2018

Zdroj: Facebook R.T.

Páčil sa vám článok?

Bývalá tenistka Romana Tabaková z Bratislavy momentálne študuje na Durhamskej univerzite vo Veľkej Británii. Tento týždeň ju navštívil člen britskej kráľovskej rodiny - princ Charles a ona mala možnosť ho privítať v mene tenisového tímu. Mladá Slovenka bola neuveriteľne šťastná, že sa s ním nielen stretla, ale aj krátko pozhovárala.

Romana zverejnila video a niekoľko fotografií zo stretnutia so 69-ročným princom Charlesom na svojej sociálnej sieti, pričom k nemu po anglicky napísala: „Ak chcete efektívnejšie začať používať empatiu, zvážte nasledujúce skutočnosti: Odložte svoj pohľad a pokúste sa vidieť veci z pohľadu druhej osoby.“

Zdroj: Facebook R.T.

​Zo záberov je zrejmé, že sa jej podarilo dostať medzi ľudí, s ktorými sa princ pozdravil či podal ruku, pričom pri našej bývalej tenistke oblečenej vo fialovej športovej súprave s nápisom Team Durham sa niekoľko sekúnd aj pristavil a zotrval v krátkej konverzácii. Stihla mu dať aj papierik s nejakými citátmi a on sa jej opýtal odkiaľ je a prekvapene zopakoval názov našej krajiny, ktorú doteraz navštívil dvakrát. Na Slovensku bol v roku 1991 ešte spolu s dnes už žiaľ zosnulou princeznou Dianou a v roku 2000 absolvoval prvú a zároveň zatiaľ poslednú oficiálnu návštevu nášho medzitým už samostatného štátu.  Ako došlo k stretnutiu Romany Tabakovej a princa Charlesa? „Princ Charles oficiálne navštívil našu školu Durham University a ja v mene tenisového tímu som ho privítala a dala mu úryvok z biblie. Opäť sa mi potvrdilo, že či sa stretnem s princom alebo mäsiarom, sme si všetci rovní a dýchame ten istý vzduch. Princ Charles bol veľmi milý a šarmantný, pýtal sa odkiaľ som a za čo hrám, tak som mu povedala, že budúci rok budem štartovať na Wimbledone. Bolo mi veľkou cťou s ním prehodiť pár slov," povedala pre Bratislavské noviny šťastná Romana.  

Zdroj: Facebook R.T.

​Romana Tabaková bola na Slovensku pre niekoľkými rokmi známa nielen ako jedna z najlepších juniorských tenistiek, ale verejnosť ju mohla ako 15-ročnú vidieť aj na JOJ-ke v televíznej šou Hľadá sa Supermodelka. Dnes má 26 rokov a momentálne študuje práve na Durham University, ktorá sa nachádza v Durhame v severovýchonom Anglicku. V mestečku žije len niečo vyše 40-tisíc obyvateľov a známe je okrem univerzity i vďaka hradu z 11. storočia, ale aj normandskej katedrále. Ako vidno aj z videa, tak zo stretnutia s členom britskej kráľovskej rodiny mala obrovskú radosť!  

(ars, video: Facebook R.T., foto. instagram romanatabak)

Páčil sa vám článok?